Iranul anunţă luni că are ”dreptul legal” de a-şi pedepsi inamicul jurat Israelul pentru asasinarea la Teheran pe care i- o impută a liderului mişcării islamiste palestiniene Hamas Islamil Haniyeh, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi ne considerăm dreptul de a ne apăra securitatea naţională, suveranitatea şi integritatea teritorială ca pe un drept incontestabil”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă săptămânală, un purtător de cuvânt al Ministerul iranian de Externe, Nasser Kanani.

Iranul, mişcările islamiste palestiniană Hamas şi libaneză Hezbollah acuză Israelul de asasinarea miercuri la Teheran a liderului Hamas Ismail Haniyeh, pe care Israelul nu a comentat-o.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Moartea lui Ismail Haniyeh a intervanit la doar câteva ore după un atac revendicat de către Israel în care a fost ucis şeful militar al mişcării islamiste libaneze Hezbollah Fuad Shukr, în apropiere de beirut.

”Iranul are dreptul legal de a pedepsi” Israelul, a subliniat Kanani.

Îngrijorările cu privire la o posibilă escaladare militară în Orientul Mijlociu cresc după o multiplicare în ultimele zile a unor ameninţări din partea Iranului şi aliaţilor săi împotriva Israelului.

”Dacă guvernele din regiune şi comunitatea internaţională şi-ar fi îndeplinit datoria legală exercitând presiuni asupra regimului sionist, nu am fi constatat, fără îndoială, un asemenea nivel crescut de dezordine şi o escaladare a riscului unui conflict în regiune”, a mai subliniat purtătorul de cuvânt.

Guvernul israelian anunţă că Israelul se află la un ”nivel foarte mare” de pregătire în vederea oricărui scenariu, ”atât defensiv, cât şi ofensiv”.

Principalul aliat al Israelul, Statele Unite au anunţat o consolidare a dispozitivului militar american în Orientul Mijlociu, în vederea unei ”creşteri a susţinerii apărării Israelului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.