Numărul persoanelor infectate cu bacteria Escherichia coli după ce au mâncat la McDonald's continuă să crească în Statele Unite şi a ajuns la 75 de bolnavi, anunţă autorităţile sanitare americane vineri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cel puţin 22 persoane au fost spitalizate, iar 13 state sunt afectate în prezent, anunţă Agenţia americană a medicamentelor (FDA). Două persoane au dezvoltat un sindrom hemolitic şi uremic, care poate conduce la o gravă insuficnţă renală.

Numărul morţilor a rămas la una.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Dintre persoanele bolnave, 42 de persoane bolnave care au fost intervievate au declarat că au mâncat la McDonald's, iar 39 au declarat că au mâncat un hamburger.

FDA ”foloseşte toate instrumentele disponibile pentru a confirma dacă ceapa este sursa epidemiei”, anunţă agenţia într=un comunicat.

Ancheta continuă, însă "Taylor Farms, furnizorul cepii tăriate a restaurantelor McDonald's respective a lansat o rechemare voluntară”, precizează agenţia.

Acest furnizor are şi alţi clienţi, care au fost notificaţi, precizează ea.

Niciun caz nu a fost semnalat FDA în afara Statelor Unite.

Săptămâna aceasta, autorităţile au anunţat mai întâi 49 de bolnavi.

Un hamburger specific - denumit "Quarter Pounder" în Statele Unite - se află în centrul atenţiei.

McDonald's a anunţat marţi că retrage ceapa tăiată din restaurantele din zonele respective, dar şi hamburgerul Quarter Pounder, ”în mod preventiv”.

Cel puţin două plângeri au fost depuse în numele persoanelor care s-au îmbolnăvit, a declarat AFP avocatul care le apără, Ron Simon. El cere pentru fiecare persoană suma de cel puţin 50.000 de dolari.

Una dintre persoanele infectate, un rezident din Colorado, Eric Stelly, s-a dus la McDonald's la 4 octombrie şi a început să dezvolte simprome gastro-intestinale două zile mai târziu, se aratp într-un comunicat. El a fost nevoit să se ducă la urgenţe pentru a primi îngrijiri.

”Epidemia de E. coli de la McDonald's va fi una dintre cele mai imporante epidemii de intoxicaţie alimentară din acest an”, a declarat Ron Simon, care reprezintă în total 25 de persoane.

”Mulţumită acestei acţiuni în justiţie şi a altora, ne vom asigura ca toate victimele să fie deplin indemnizate”, a subliniat el,.

Bacteria E. coli cauzează crampe stomacale, diaree şi vomă, în general timp de trei până la patru zile. majoritatera bolnavilor se vindecă fără tratament, însă unele persoane pot dezvolta complicaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.