Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah confirmă miercuri moartea lui Hashem Safieddine, prezentat drept succesor al lui Hassan Nasrallah la conducerea mişcării proiraniene, după ce armata israeliană a anunţat că l-a ”eliminat” la începutul lui octombrie într-un atac în apropiere de Beirut, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Hezbollah anunţă într-un comunicat moartea şefului Consiliului Executiv al mişcării Hashem Safieddine, ”într-un raid sionist” şi precizează că a fost ucis împreună cu alţi membri ai partidului şiit.

Marţi seara, armata israeliană a anunat că l-a ucis ”într-un atac în urmă cu aproximativ trei săptămâni” la periferia de sud a Beirutului, împreună cu ”Ali Hussein Hazima”, un oficial de rang înalt din cadrul Hezbollah.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Hassan Nasrallah a fost ucis într-un atac israelian la 27 septembrie, tot la periferia de sud a beirutului.

După un an de Război israelian în Fâşia Gaza, declanşat de atacul fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie, conflictul s-a extins în septembrie în Liban.

Israelul desfăşoară operaţiuni terestre în Liban, susţinute de atacuri aeriene, împotriva Hezbollah.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.