Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah anunţă vineri că a lansat ”zeci” de rachete vizând poziţii israeliene, în contextul unor ameninţări ale Iranului la adresa Israelului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Combatanţi din cadrul Hazbollah au atacat ”poziţii ale artileriei inamice (...) cu zeci de rachete de tip Katiuşa”, anunţă într-un comunicat mişcarea.

Este vorba despre un răspuns la atacuri inamice împotriva (...) unor sate din sud şi unor case civile”, precizează ea.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Statele Unite au anunţat cu câteva minute mai înainte că au trimis întăriri în Orientul Mijlociu.

”Desfăşurăm mijloace suplimentare în regiune, pentru a consolida eforturi regionale de descurajare şi a consolida protecţia forţelor americane”, a anunţat un oficial american din domeniul apărării sub protecţia anonimatului, fără ăs precizeze natura acestor întăriri.

Iranul, inamicul jurat al Israelului şi un aliat al mişcării silamiste palestiniene Hamas, a ameninţat să ”pedepsească” Israelul în urma unui atac în care a distrus Consulatul iranian la Damasc, la 1 aprilie, soldat cu 16 morţi, inclusiv şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a republicii islamice, între care doi generali, potrivit unui ONG.

Iranul şi Siria au imputat acest atac israelului, care nu şi-a confirmat implicarea, dar care este considerat responsabil inclusiv de către aliaţii săi.

Un gradat de rang înalt ucis în raid era membr al celei mai înalte instanţe a Hezbollahului proiranian, declara luni AFP o sursă apropiată acestei mişcări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.