Armata israeliană a anunţat că Hezbollah a tras circa 320 de proiectile din Liban în Israel în timpul sărbătorii de Yom Kippur, cea mai sfântă zi a iudaismului, care a ţinut de vineri seara până sâmbătă la apusul soarelui, relatează AFP şi The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Pe parcursul weekendului de Yom Kippur, aproximativ 320 de proiectile care au fost trase de organizaţia teroristă Hezbollah au traversat frontiera din Liban în Israel”, afirmă armata într-un comunicat.

Pe de altă parte, armata israeliană a anunţat că forţele sale aeriene au atacat „aproximativ 280 de ţinte” ale Hezbollah şi Hamas în Liban şi respectiv Gaza. Potrivit armatei, au fost vizate „infrastructuri subterane, depozite de arme, cartiere generale militare, escadroane teroriste şi alte infrastructuri militare.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Într-o declaraţie separată, armata a anunţat că două proiectile trase din nordul Fâşiei Gaza asupra oraşului Ashkelon, din sudul Israelului, au căzut într-o zonă nepopulată.

Sâmbătă, armata israeliană a desemnat cinci noi zone din nordul ţării, de-a lungul frontierei sale cu Libanul, drept „zone militare închise”, în timp ce trupele sale sunt angajate în lupte terestre împotriva Hezbollah în sudul Libanului. Regiunile Zarit, Shomera, Shtula, Netua şi Even Menachem, din nordul Israelului, au fost declarate „zone militare închise” începând de sâmbătă de la ora 20.00”, iar intrarea în aceste oraşe este interzisă, a precizat armata într-un comunicat.

De altfel, un atac israelian a vizat sâmbătă seara o piaţă din marele oraş Nabatiye, din sudul Libanului, la aproximativ zece kilometri de graniţa cu Israelul, potrivit agenţiei oficiale libaneze de presă ANI, citată de The Times of Israel.

În total, armata israeliană le-a cerut recent locuitorilor din douăzeci şi cinci de oraşe, printre care Nabatiye, unde se află mai multe spitale şi administraţii regionale, să plece în nord, în timp ce îşi intensifică loviturile şi îşi continuă incursiunile terestre în sudul Libanului.

Două spitale din Valea Bekaa, o zonă bastion a Hezbollah, au suferit daune în urma loviturilor israeliene de sâmbătă, au anunţat aceste instituţii medicale. Nu au existat victime, adaugă acestea. Armata israeliană declarase sâmbătă că Hezbollah se foloseşte de ambulanţe pentru a transporta luptători şi arme şi că va lua toate măsurile necesare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.