Hamas a denunţat miercuri discursul premierului israelian Benjamin Netanyahu în faţa Congresului SUA, despre care organizaţia a spus că "induce în eroare" comunitatea internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Declaraţiile lui Netanyahu despre eforturile majore de a-i aduce înapoi pe ostatici sunt o minciună totală şi induc în eroare opinia publică israeliană, americană şi internaţională, când el este singurul care a zădărnicit toate eforturile de a pune capăt războiului şi de a ajunge la un acord pentru eliberarea prizonierilor, în ciuda eforturilor continue de mediere ale fraţilor noştri din Egipt şi Qatar", a afirmat mişcarea islamistă palestiniană într-un comunicat.

Discursul lui Netanyahu - aranjat în urmă cu câteva săptămâni - a avut loc într-un moment deosebit de dramatic în politica SUA, la câteva zile după retragerea lui Joe Biden din cursa prezidenţială şi la mai puţin de două săptămâni după o tentativă eşuată de asasinat asupra candidatului republican, Donald Trump.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Cu toate acestea, contextul intern febril a făcut prea puţin pentru a reduce furia din jurul lui Netanyahu, văzut ca o figură renegată chiar şi printre unii democraţi pro-Israel pentru că a continuat un război care a ucis peste 39.000 de palestinieni.

Ofensiva militară a fost lansată ca răspuns la un atac al grupării palestiniene Hamas în octombrie anul trecut, soldat cu aproximativ 1.200 de israelieni morţi şi 250 luaţi ostatici.

Prezenţa lui Netanyahu în Congresul american a fost contestată de demonstranţi proveniţi din mai multe grupuri, majoritatea de stânga, unii dintre ei evrei, mulţi dintre ei venind din Indiana, Georgia şi Illinois.

Manifestanţii au scandat "Palestina liberă" în timp ce treceau pe lângă grupurile israeliene adunate într-un parc din apropierea Capitoliului SUA. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.