Guineea şi Organizaţia Mondialăa Sănătăţii se pregătesc să anunţe sâmbătă încheierea epidemkiei febrei hemoragice Ebola, care a reapărut în urmă cu câteva luni în această ţară din Africa de Vest, au anunţat joi ministrul Sănătăţii Rémy Lamah şi OMS, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Lamah subliniază rapiditatea cu care - mai puţin în cazul în care nu se declară un nou caz până sâmbătă - serviciile de sănătate au pus capăt epidemiei, anunţată în mod oficial în februarie, spre deosebire de faptul că Africa de Vest a luptat din 2013 în 2016 împotriva celei mai grave epidemii din lume de la identificarea virusului, în 1976.

Ebola a cauzat, de la reapariţia sa, cinci morţi, potrivit Biroului OMS în Guineea.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou

Au fost raportate 23 de cazuri de contaminare - dintre care 16 au fost confrimate, iar şapte sunt considerate probabile.

Ebola a ucis din 2013 în 2016 11.300 de persoane, în principal în Guineea, Liberia şi Sierra Leone, trei dintre cele mai sărace ţări din lume - un bilanţ subevaluat, recunoştea la vremea respectivă OMS.

”Ne pregătim ca, în zilele următoare, să vă anunţăm oprirea circulaţiei virusului Ebola, mai exact la 19 iunie 2021”, a anunţat Lamah într-o videoconferinţă OMS.

”Această ceremonie importantă este prevăzută în regiunea Nzérékoré, iar noi contăm pe prezenţa tuturor actorilor care s-au comportat curajos în timpul acestei epidemii, şi a comunităţilor locale”, a declarat el presei.

La fel ca în decembrie 2013, regiunea Nzérékoré (sud-est), situată la frontiera Guineei cu Liberia, este focarul acestei epidemii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.