Guvernul Germaniei a declarat miercuri că sugestiile în legătură cu modul de adaptare la valurile de căldură din timpul verii, cum ar fi apelul unui grup de sănătate publică pentru sieste, ar trebui luate "foarte în serios", având în vedere creşterea bruscă a temperaturilor, relatează Reuters.
În timp ce Germania a scăpat deocamdată de temperaturile care au lovit sudul Europei în această săptămână, a cunoscut temperaturi de peste 30 de grade Celsius, Bavaria înregistrând până acum cea mai mare temperatură, de 38,8 grade Celsius.
Organizaţia Meteorologică Mondială a avertizat că valul de căldură din emisfera nordică se va intensifica, crescând riscul de decese legate de temperaturile excesiv de ridicate.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Într-un interviu publicat marţi de reţeaua media RND, Johannes Niessen, şeful asociaţiei agenţilor de sănătate publică BVOeGD, declarase că germanii ar trebui să urmeze obiceiurile oamenilor din climatele mai calde din sudul Europei. "Treziţi-vă devreme, lucraţi productiv dimineaţa şi faceţi o siestă la prânz", a sugerat el.
"Oamenii nu sunt la fel de eficienţi în condiţii de căldură puternică cum ar putea fi în alte condiţii", a spus Niessen. "În plus, un somn prost, în absenţa răcorii pe timpul nopţii, duce la probleme de concentrare", a arătat el.
Niessen a cerut, de asemenea, "suficiente ventilatoare şi haine mai uşoare, chiar dacă regulile vestimentare în cazul unui birou nu permit acest lucru".
"O baie rece la picioare, sub birou, ar fi o altă opţiune pentru a te răcori când lucrezi de acasă", a mai sugerat el.
Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat miercuri că astfel de iniţiative trebuie "luate foarte în serios" în contextul unor "schimbări masive ale temperaturilor de vară". El a precizat că unele locuri de muncă, inclusiv cele în aer liber, se confruntă cu provocări serioase din cauza căldurii. "Consider că este un subiect serios, care ne va preocupa în anii următori", a declarat el.
Ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach, declarase marţi că o siestă nu este "cu siguranţă o propunere rea", dar că angajatorii şi lucrătorii ar trebui să negocieze acest lucru împreună. Aflat în vacanţă în Italia, Lauterbach a scris pe Twitter că temperaturile ridicate l-au împiedicat să meargă într-o excursie de o zi la Roma. "Fiica mea preferă să stea în piscină, în timp ce eu voi citi. Următoarea încercare mâine", a spus ministrul.
La rândul său, asociaţia patronală BDA a declarat că un program de lucru mai flexibil ar putea permite angajaţilor să ia pauze mai lungi la prânz, dacă acest lucru convine ambelor părţi.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.