O persoană s-a înecat în Polonia şi alte patru sunt date dispărute în Cehia vecină, ca urmare a ploilor torenţiale şi a creşterii nivelului râurilor provocate de furtuna Boris, au anunţat duminică autorităţile din ambele ţări, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Furtuna afectează întreaga Europă Centrală şi de Est, provocând pagube şi inundaţii în Cehia, Slovacia, Polonia şi România. Sâmbătă, furtuna a provocat deja moartea a patru persoane în sud-estul României.

Mii de persoane evacuate

Mii de persoane au fost evacuate, iar operaţiunile au continuat duminică în Polonia şi Cehia, unde sute de mii de locuinţe sunt fără electricitate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Avem primul deces confirmat prin înec, în regiunea Klodzko”, la graniţa dintre Polonia şi Cehia, a declarat duminică dimineaţa premierul polonez Donald Tusk, care de sâmbătă se află în sud-vestul ţării, cel mai grav afectat de inundaţii.

În Cehia, poliţia a anunţat dispariţia a patru persoane: trei într-o maşină dusă de ape într-un râu în oraşul Lipova-Lazne, în nord-estul ţării, şi un bărbat luat de ape de un pârâu revărsat în sud-est.

Râul Opava s-a revărsat

Situaţia este deosebit de gravă în nord-estul ţării, unde o mare parte din oraşul Opava a fost evacuată din cauza revărsării râului cu acelaşi nume. În sudul Cehiei, un baraj s-a revărsat, iar apa a inundat oraşele şi satele din aval.

În sud-vestul Poloniei, apele au depăşit digurile din oraşele Glucholazy şi Ladek Zdroj. 

Aproximativ 1 600 de persoane au trebuit evacuate din regiunea Klodzko.

Autorităţile poloneze au făcut apel la armată pentru a sprijini pompierii la faţa locului. Ploile abundente au început vineri dimineaţă şi se aşteaptă să dureze cel puţin până luni în Cehia şi Polonia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.