Fostul consilier pentru securitate naţională al lui Donald Trump, Michael Flynn, a cerut imunitate pentru a depune mărturie în audierile din Congres privind interferenţa rusă în alegeri, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Avocatul său a spus că fostul oficial “are o poveste de spus”, dar trebuie să se apere de “urmărirea nedreaptă în justiţie”.

“Generalul Flynn are, cu siguranţă, o poveste de spus şi ar vrea foarte mult să o spună, dacă vor permite circumstanţele”, a declarat avocatul său, Robert Kelner.

Flynn a refuzat să comenteze discuţiile sale cu diferite comisii ale Congresului privind acuzaţiile că Moscova a încercat să îl ajute pe Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale.

Potrivit avocatului, presa este plină de “acuzaţii nefondate, ipoteze scandaloase de trădare şi aluzii răutăcioase”.

“Nicio persoană rezonabilă, care are parte de sfatul unui avocat, nu s-ar supune audierii într-un mediu atât de politizat (…), fără asigurări împotriva unei puneri sub acuzare nedrepte”, a subliniat Kelner.

Flynn şi-a dat demisia de la Casa Albă după ce a minţit în legătură cu contactele sale cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak.

Comisiile de informaţii ale ambelor camere ale Congresului american anchetează presupusa interferenţă rusă în alegerile din SUA, inclusiv posibile legături între oficiali ruşi şi membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump. Şi FBI face propria sa investigaţie în dosar.

Guvernul american a acuzat public în octombrie Rusia că a orchestrat spargerea computerelor Partidului Democrat în cursul campaniei electorale. Iar în ianuarie, cu câteva zile înainte de învestirea în funcţie a lui Trump, comunitatea de informaţii a conchis că Putin a ordonat o „campanie de influenţare” menită să submineze şansele rivalei democrate a lui Trump, Hillary Clinton.

În urma atacurile informatice vizând Partidul Democrat, au fost publicate mii de e-mailuri furate, dintre care multe includeau dezvăluiri care au făcut rău campaniei lui Clinton.

Trump a respins iniţial că Rusia s-ar fi aflat în spatele atacurilor, după care a admis că Moscova a fost, probabil, vinovată.

În ianuarie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acuzaţiile la adresa Rusiei „nu sunt susţinute” de dovezi şi sunt „făcute la nivel amator, emoţional”. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.