Poliţia norvegiană a anunţat sâmbătă arestarea fiului cel mare al prinţesei moştenitoare Mette-Marit pentru încălcarea unui ordin de restricţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Născut în 1997 dintr-o relaţie anterioară căsătoriei din 2001 a mamei sale cu Haakon, prinţul moştenitor al tronului norvegian, Marius Borg Hoiby fusese arestat la 4 august în urma unei dispute nocturne într-un apartament din Oslo şi acuzat că a rănit o femeie cu care avea o relaţie.

"La începutul lunii septembrie, poliţia a primit informaţii potrivit cărora Marius Hoiby a avut, ŕ mai multe rânduri, contacte nedorite cu femeia care are statutul de victimă în incidentul [...] din 4 august", a precizat sâmbătă poliţia într-un comunicat.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Pe baza acestor rapoarte, "poliţia i-a impus un ordin de restricţie, dar a aflat recent că Marius Hoiby a violat-o şi, prin urmare, s-a decis să îl aresteze din cauza riscului de recidivă", a precizat poliţia, menţionând că arestarea a avut loc vineri târziu.

Potrivit presei norvegiene, poliţia a găsit un cuţit înfipt într-unul dintre pereţii dormitorului femeii din apartament în timpul incidentului din 4 august.

În plus, poliţia îl suspectează acum de infracţiuni împotriva altor trei persoane: violenţă domestică împotriva a două femei şi ameninţări împotriva unei alte persoane.

Avocatul lui Hoiby, Oyvind Bratlien, a declarat pentru radiodifuzorul norvegian NRK că acesta neagă acuzaţiile.

La jumătatea lunii august, acesta a mărturisit că şi-a agresat prietena, descriindu-se ca fiind „sub influenţa alcoolului şi a cocainei” şi susţinând că suferă de „tulburări mintale”.

Hoiby a fost crescut de Mette-Marit şi Haakon împreună cu fraţii şi surorile sale vitrege, prinţesa Ingrid Alexandra, în vârstă de 20 de ani, şi prinţul Sverre Magnus, în vârstă de 18 ani, dar, spre deosebire de aceştia, el nu are niciun rol public oficial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.