Campania prezidenţială a Kamalei Harris a declarat că a fost notificată de FBI luna trecută că a fost "vizată de o operaţiune de influenţă din partea unui actor străin", a declarat marţi un oficial al campaniei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Avem măsuri robuste de securitate cibernetică în vigoare şi nu avem cunoştinţă de nicio breşă de securitate a sistemelor noastre care să rezulte din aceste eforturi", a declarat oficialul, adăugând că echipa de campanie rămâne în contact cu autorităţile.

FBI a declarat luni că desfăşoară o anchetă după ce campania prezidenţială a rivalului republican Donald Trump a declarat că a fost ţinta unui atac informatic.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Campania lui Trump a dat vina pe Iran şi a indicat un raport de vineri al Microsoft,  care a indicat că hackeri legaţi de guvernul iranian au încercat să intre în contul unui "oficial de rang înalt" al unei campanii prezidenţiale americane, în iunie.

Guvernul iranian a negat hacking-ul asupra campaniei Trump.

CITEȘTE ȘI The Washington Post: FBI investighează presupuse tentative de atac cibernetic din partea Iranului care au vizat campaniile lui Trump şi Biden-Harris

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.