Partidul Alternativa pentru Germnaia (AfD, extremă dreapta, antimigraţie) este pe cale să obţină duminică o victorie în alegerile regionale din landul Turingia, potrivit unui exit poll, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

AfD este creditat cu 30.5% dintre voturile exprimate, potrivit unui exit poll realizat de radiodifuzorul public ARD, devansând cu şase puncte procentuale Uniunea Creştin Democrată (CDU) şi cu mult cele trei partide aflate la putere.

În cazul în care acest sondaj la ieşirea de la urne se confirmă, extrema dreaptă va obţine prima victorie într-un Parlament regional de la al Doilea Război Mondial încoace, însă pare să nu fie în măsură să formeze un Guvern regional în Turingia.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Aproximativ cinci milioane de germani au votat duminică în alegeri regionale în Saxonia şi Turingia.

AfD se află imediat pe locul doi, după CDU, în Saxonia.

Potrivit sondajului ARD, CDU este creditat cu un scor de 31.5% în Saxonia, iar AfD cu 30%, urmate la distanţă de cele trei partide guvernamentale.

Liderul AfD în Turingia, Björn Höcke, este o figură controversată în Germania.

Partidul său a fost desemnat extremist şi a fost amendat din cauză că a folosit un slogan nazist, însă fostul profesor de istorie neagă că ar fi ştiut că sloganul pe care-l folosea este un slogan nazist.

AfD a obţinut între 30,5% şi 33,5% dintre voturi în Turingia şi între 30% şi 31,5% în Saxonia, scrie AFP.

Partidul Social Democrat al cancelarului Olaf Scholz a suferit o nouă înfrângere electorală, cu un scor estimat între 6,5 şi 8,5% în cele două landuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.