Partidul Libertăţii (FPÖ, extremă dreapta) cere să numească un comisar european însărcinat cu ”Migraţia”, după ce a obţinut o victorie în alegerile europene în Austria, unde s-a clasat pe primul loc, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce am remarcat în aceste ultime săptămâni în timpul campaniei este că trebuie să existe, înainte de toate, o politică a migraţiei rezonabilă, că este nevoie de o remigraţie”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, secretarul general al FPÖ Christian Hafenecker.

”Avem nevoie de un comisar al Migraţiei”, a subliniat el.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

FPÖ - care a făcut parte în trei rânduri din Guvern, alături de social-democraţi şi conservatori, în trecut - revendică conceptul controversat de ”remigraţie”.

Acest conceput nu este aplicabil în dreptul actual. El vizează expulzarea masivă a străinilor şi obligaţia asimilării migranţilor naturalizaţi.

SUBIECT RECURENT ÎN EXTREMA DREAPTĂ ÎN AUSTRIA ŞI GERMANIA

În noiembrie 2023, liderul radical al FPÖ Herbert Kickl anunţa în mod deschis, pentru prima oară, că vrea să le retragă cetăţenia şi să-i expulzeze pe austircii de origine străină ”care refuză sistematic să se integreze”.

În Germania vecină, o reuniune pe această temă, în acelaşi moemnt, împreună cu membri ai partidului german Alternativa pentru Germania (AfD) a provocat manifestaţii masive.

Partidul Libertăşii din Austria - înfinţat de către foşti nazişti - a ajuns pe primul loc în alegerile europene de duminică, cu 25,4% dintre voturile exprimate, o victorie fără precedent într-un scrutin la nivel naţional.

El vrea să poată alege comisarul pe care Austria îl va trimite la bruxelles în curând.

Însă aceasta este o prerogativă a Guvernului, format de o coaliţie între conservatori, care s-au clasat pe locul doi în alegerile europene, cu 24,5%, şi Verzi.

FPÖ - favorit în Austria în alegerile legislative prevăzute la sfârşitul lui septembrie, face parte din grupul Identitate şi Democraţie (ID) în Parlamentul European, alături de Partidul francez Rassemblement national (RN).

ID a exclus recent din cadrul său AfD, în urma mai multor scandaluri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.