Cel puţin o persoană a murit şi alte 10 au fost rănite într-o explozie produsă duminică seară în apropierea aeroportului internaţional din oraşul Karachi din sudul Pakistanului, a anunţat postul local de televiziune Geo News, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Natura exploziei încă nu este cunoscută, a declarat un oficial provincial. Acesta a declarat că cel puţin un străin a fost rănit şi că un convoi de străini a fost în apropierea exploziei.

Într-un comunicat trimis prin e-mail jurnaliştilor, gruparea militantă separatistă Armata de Eliberare Baloch (BLA) a susţinut că a fost vorba de un atac pe care l-a comis cu ajutorul unui dispozitiv exploziv improvizat transportat de un vehicul. Explozia a vizat cetăţeni chinezi, inclusiv ingineri.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

BLA militează pentru independenţa provinciei Balochistan, situată în sud-vestul Pakistanului şi care se învecinează cu Afganistanul şi Iranul. 

În august, a comis atacuri coordonate în provincie, în care au murit mai mult de 70 de persoane.

BLA vizează în special interesele chineze - în special portul strategic Gwadar de la Marea Arabiei, acuzând Beijingul că ajută Islamabadul să exploateze provincia. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.