Un comitet consultativ de experţi americani s-a pronunţat împotriva autorizării în Statele Unite a unui tratament împotriva stresului posttraumatic care foloseşte MDMA - un drog mai cunoscut sub numele de ecstasy şi consumat în mod ilegal la petreceri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Tratamentul, administrat în paralel cu şedinţe de psihoterapie, este dezvoltat de către Lykos Therapeutics şi a fost studiat în teste clinice.

Însă procedura folosită în desfăşurarea acestor teste şi soliditatea rezultatelor au fost considerate insuficiente de către experţi.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Agenţia americană a medicamentului (FDA) a convocat acest comitet de experţi pentru a le afla avizul.

FDA nu este obligată să dea curs acestui aviz, însă nu o face arar.

Marţi seara, la vot, nouă din 11 experţi au estimat că tratamentul nu şi-a demonstrat eficienţa în tratarea tulburărilor de strats posttraumatic (PTSD).

Iar zece dintre cei 11 au apreciat că beneficiile tratamentului nu sunt mai importante ca riscurile pe care le presupune.

Stresul posttraumatic intervine după un eveniment traumatizant şi afectează aproximativ 5% din populaţia americană.

Persoanele respective au, între altele, riscuri mai mari de comportamente sinucigaşe şi toxicomanie.

În prezent, în Statele Unite există doar două tratamente autorizate şi nu sunt eficiente întotdeauna.

Ecstasy (MDMA) este, pentru moment, o subtanţă ilegală în Statele Unite, iar autorizarea acesteia într-un tratament medical ar reprezenta o oschimbare majoră.

În general, cercetătorii analizează tot mai serios folosirea unor substanţe psihedfelice (psihotrope) în tratarea unor patologii ca depresia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.