Guvernatoarea Găgăuziei, Evghenia Guţul, o apropiată a oligarhului fugar prorus Ilan Şor, se află din nou în Rusia, pentru a cincea oară în ultimele trei luni, unde participă la Forumul Economic de la Sankt Petersburg (SPIEF), acolo unde vineri ar urma ca Vladimir Putin să aibă o intervenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu această ocazie, agenţia de presă a statului rus, TASS, i-a luat un interviu în care Eugenia Guţul denunţă posibilitatea ca Alianţa Nord-Atlantică să furnizeze arme Republicii Moldova, vrând să facă astfel o paralelă cu Ucraina.

"Vedem ce fel de finanţări au loc deja în acest sens. Nu exclud nimic", a declarat ea pentru TASS, întrebată despre posibilitatea unor astfel de livrări. Guţul a subliniat că poporul găgăuz continuă să se pronunţe "pentru neutralitate, pentru suveranitatea şi independenţa Moldovei". Ea şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la ameninţarea militarizării ţării, la implicarea acesteia în NATO şi în conflictele militare. "Sper că guvernul nostru şi (preşedinta) Maia Sandu nu vor ajunge la astfel de măsuri extreme", a adăugat lidera Găgăuziei.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
CITEȘTE ȘI Conturile de Facebook ale lui Ilan Şor şi a trei dintre apropiaţii săi, între care guvernatoarea Găgăuziei, au fost blocate. Compania Meta explică demersul

Declaraţiile ei intervin în condiţiile în care în Republica Moldova a izbucnit zilele acestea un scandal, după ce s-a aflat că fostul şef al Statului Major al armatei Republicii Moldova, Igor Gorgan, a spionat pentru serviciile militare de informaţii ale Rusiei (GRU), dând detalii despre armele cumpărate de Ucraina de la Republica Moldova, dar şi despre transporturile de armament dinspre România către Ucraina.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Presă: Fostul şef al Statului Major al R. Moldova ar fi fost informator al GRU, spionajul militar rusesc. Într-un mesaj, atrăgea atenţia că mult echipament militar pentru Ucraina vine din România / SIS confirmă / Reacţia Preşedinţiei de la Chişin

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.