Republicanul Donald Trump şi-a exprimat din nou scepticismul cu privire la implicarea hackerilor ruşi în atacuri cibernetice care au vizat manipularea procesului electoral din Statele Unite. Miliardarul republican, care şi-a petrecut noaptea dintre ani alături de 800 de invitaţi în reşedinţa sa din Palm Beach, a avertizat că Washingtonul ar trebui să fie mai precaut atunci când aruncă acuzaţii spre Rusia, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Vreau doar ca ei să fie siguri, pentru că vorbim de acuzaţii extrem de serioase. Iar dacă te uiţi la armele de distrugere în masă, atunci am avut un dezastru şi ei au greşit”, a declarat Donald Trump, care i-a întâmpinat pe jurnalişti în reşedinţa Mar-a-Lago din Palm Beach.

Agenţiile de securitate s-au declarat încrezătoare că hackerii ruşi guvernamentali sunt responsabili de atacurile cibernetice înregistrate în perioada alegerilor prezidenţiale din Statele Unite. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Hackerii ruşi guvernamentali au orchestrat mai multe atacuri cibernetice împotriva Comitetului Naţional Democrat şi a campaniei democratei Hillary Clinton într-o încercare de a înclina balanţa electorală spre republicanul Donald Trump, care a demostrat în timpul campaniei o atitudine mai favorabilă Rusiei.

”Cred că este nedrept (n.r. să formulezi acuzaţii) atunci când nu ştim exact. Poate este vorba de altcineva. Şi eu ştiu lucruri pe care alţi oameni nu le ştiu, deci nu putem să fim siguri”, a explicat Donald Trump.

Preşedintele-ales a evitat să discute despre informaţiile suplimentare pe care le are cu privire la atacurile cibernetice, precizând că va vorbi ”marţi sau miercuri”.

Trump şi-a continuat discursul susţinând că niciun ”calculator nu este în siguranţă” de hackeri şi a sugerat că cea mai sigură metodă de transmitere a informaţiilor rămâne pixul şi hârtia.

”Dacă ai ceva foarte important, atunci poţi să scrii şi să trimiţi mesajul printr-un postaş, vorbim de metoda tradiţională pentru că niciun calculator nu este în siguranţă. Am un băiat care are zece ani, el poate să facă orice cu un calculator. Dacă vrei ca un mesaj să treacă complet nedetectat, atunci scrii mesajul şi îl trimiţi prin curier”, a declarat Trump.

De asemenea, miliardarul republican a sugerat că ar putea să se întâlnească cu preşedinta taiwaneză, dacă aceasta vizitează Statele Unite după învestirea sa la Casa Albă.

”Vom mai vedea”, a precizat Donald Trump.

Anterior, preşedintele-ales l-a lăudat pe Vladimir Putin pentru inteligenaţa de care a dat dovadă atunci când a ales să nu expulzeze 35 de diplomaţi americani din Rusia ca reacţie la o măsură similară implementată de către Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.