News

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Britanicul Tim Parker Eaton era responsabil de sala motoarelor în noaptea scufundării, o tragedie în care şapte persoane au murit, inclusiv miliardarul Mike Lynch şi fiica sa, Hannah, în  vârstă de 18 ani. Atât Parker Eaton, cât şi Matthew Griffith, membru al echipajului de pază care era de serviciu în momentul scufundării, au fost puşi sub anchetă.

Potrivit surselor Sky News, poliţiştii au percheziţionat dormitoarele echipajului şi au confiscat cel puţin două telefoane.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Faptul de a fi investigat nu implică vinovăţia şi nu înseamnă că vor urma acuzaţii oficiale, precizează Sky News.

Căpitanul ambarcaţiunii James Cutfield, un bărbat de 51 de ani din Noua Zeelandă, este anchetat începând de luni pentru posibile acuzaţii de omor prin imprudenţă şi naufragiu din culpă. El a decis să se prevaleze de dreptul de a nu răspunde la întrebările procurorilor. A fost interogat marţi pentru a treia oară de procurori în oraşul sicilian Termini Imerese. „El doar şi-a exercitat dreptul de a păstra tăcerea, probabil că procurorii se aşteptau la asta”, a declarat avocatul Aldo Mordiglia pentru Associated Press, adăugând că echipa juridică a căpitanului tocmai a fost numită şi are nevoie de timp pentru a lucra la strategia de apărare.

Cincisprezece persoane au supravieţuit scufundării iahtului, lunea trecută, inclusiv toţi membrii echipajului, cu excepţia unuia. Cadavrele lui Recaldo Thomas, bucătarul-şef al iahtului, precum şi ale pasagerilor Jonathan şi Judy Bloomer şi Chris şi Neda Morvillo au fost găsite prinse în cocă.

Procurorul-şef Ambrogio Cartosio, care conduce ancheta, a declarat că echipa sa va lua în considerare fiecare element pasibil de responsabilitate, inclusiv în ceea ce-l priveşte pe căpitan, echipaj, persoanele responsabile de supraveghere şi producătoru iahtului.

Procurorii au declarat că scufundarea a fost „extrem de rapidă” şi ar fi putut fi cauzată de o „trombă marină” - un vânt puternic, localizat, care coboară dintr-o furtună şi se disipează rapid la atingerea solului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.