Numărul cazurilor de Covid-19 înregistrate în ultimele 24 de ore a crescut în China, unde a fost descoperit noul coronavirus la finalul anului trecut, dar şi în Coreea de Sud, care raportase sâmbătă cele mai multe contaminări în decurs de zece luni.
Duminică, autorităţile au anunţat că, în ultimele 24 de ore, în China continentală au fost descoperite 24 de contaminări, cu 11 mai multe faţă de ziua precedentă.
Numărul cazurilor asimptomatice, pe care China nu le clasifică drept cazuri confirmate, a scăzut la 14 de la 17, cu o zi înainte.
În China continentală au fost înregistrate până în prezent 86.725 de contaminări, potrivit autorităţilor citate de Reuters. Conformat datelor Universităţii Johns Hopkins, China a înregistrat 94.217 cazuri. Bilanţul deceselor a rămas la 4.634, potrivit oficialilor. Universitatea americană a calculat 4.749 de decese.
Privitor la noua creştere, autorităţile urmăresc zona turistică din Hainan, cunoscută drept „Hawaii-ul Chinei”. Aici nu au mai fost înregistrate noi contaminări de 6 luni, astfel a crescut numărul celor care o vizitează. Doi turişti de aici au avut contact cu o persoană asimptomatică din Xian. Ei şi alte 43 de persoane cu care au intrat în contact se află în carantină în Sanya (Hainan).
În ultimele luni, noi cazuri au fost depistate şi în Xinjiang, Shandong, Shanghai, Tianjin, Sichuan şi Heilongjiang.
După ce Moon Jae-in, preşedintele sud-coreean, a spus sâmbătă, în urma raportării a 950 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, că ţara sa este „într-o situaţie de criză”, Coreea de Sud a înregistrat duminică 1.030 de cazuri noi, aceasta fiind a doua zi consecutivă cu cel mai mare număr de contaminări.
Astfel, totalul infecţiilor a ajuns la 42.766, iar cel al deceselor, la 580.
Prim-ministrul Chung Sye-kyun a declarat sâmbătă că, dacă răspândirea coronavirusului continuă, este inevitabilă înăsprirea restricţiilor privind distanţarea socială, fapt care ar reprezenta prima carantină pentru cea mai mare economie asiatică.
Coreea de Sud, cu populaţie de peste 51 de milioane de locuitori, a fost prima ţară din lume care a luat măsuri eficiente de stopare a răspândirii bolii, bazându-se pe monitorizarea cazurilor şi testare masivă.
La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus la finalul anului trecut, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 71,7 milioane de cazuri şi mai mult de 1,6 de milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.