Coreea de Sud doreşte să interzică consumul cărnii de câine şi să pună capăt controversei legate de acest obicei străvechi, pe fondul creşterii gradului de conştientizare a drepturilor animalelor, a declarat vineri un oficial al partidului de guvernământ, citat de Reuters.
Practica coreeană de a mânca câini a atras critici din străinătate pentru cruzimea sa, dar a existat şi o opoziţie tot mai mare acasă, în special din partea generaţiei mai tinere.
”Este timpul să punem capăt conflictelor sociale şi controverselor legate de consumul de carne de câine, prin adoptarea unui act special care să-i pună capăt”, a declarat Yu Eui-dong, şeful politic al Partidului Puterea Populară de guvernământ, la o întâlnire cu oficiali guvernamentali şi activişti pentru drepturile animalelor.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Guvernul şi partidul de guvernământ vor introduce un proiect de lege anul acesta, pentru a impune o interdicţie, a spus Yu, adăugând că, cu sprijinul bipartizan aşteptat, proiectul de lege ar trebui să treacă prin parlament.
Ministrul Agriculturii Chung Hwang-keun a declarat la întâlnire că guvernul va implementa rapid o interdicţie şi va oferi sprijin maxim posibil celor din industria cărnii de câine, pentru a-şi închide afacerile.
Prima doamnă Kim Keon Hee a fost o critică vocală a consumului de carne de câine şi, împreună cu soţul ei, preşedintele Yoon Suk Yeol, a adoptat câini fără stăpân.
Proiectele împotriva consumului cărnii de câine au eşuat în trecut din cauza protestelor celor implicaţi în industrie şi a îngrijorării cu privire la mijloacele de trai ale fermierilor şi proprietarilor de restaurante.
Interdicţia propusă va include o perioadă de graţie de trei ani şi sprijin financiar pentru ca întreprinderile să iasă din comerţ.
Consumul de carne de câine a fost o practică veche în peninsula coreeană şi este văzută ca o modalitate de a învinge căldura verii. Dar este mult mai puţin practicat decât era în Coreea de Sud, deşi este încă mâncată de unii oameni în vârstă şi servită în anumite restaurante.
Grupurile pentru drepturile animalelor au salutat perspectiva unei interdicţii.
”Un vis devenit realitate pentru noi toţi care am militat atât de greu pentru a pune capăt acestei cruzimi”, a spus Humane Society International într-un comunicat.
Potrivit datelor guvernamentale, există aproximativ 1.150 de ferme de reproducţie pentru câini, 34 de abatoare, 219 companii de distribuţie şi aproximativ 1.600 de restaurante care servesc câini.
Un sondaj Gallup Korea de anul trecut a arătat că 64% dintre respondenţi s-au opus consumului de carne de câine. Sondajul a constatat că doar 8% dintre respondenţi au mâncat câine în ultimul an, în scădere faţă de 27% în 2015.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.