Coreea de Nord a condamnat incursiunea Ucrainei în Rusia ca fiind un act de teroare de neiertat, susţinut de Washington şi Occident, adăugând că va fi mereu alături de Rusia în încercarea de a-şi proteja suveranitatea, a relatat duminică presa de stat, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acţiunea Ucrainei în Rusia este un produs al politicii de confruntare anti-rusă a Statelor Unite, care împinge situaţia în pragul celui de-al Treilea Război Mondial, a declarat agenţia de presă KCNA.

SUA i-au înmânat preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski sume ”astronomice” de arme letale, se arată în articol.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Condamnăm ferm atacul armat împotriva teritoriului rus al regimului marionetă Zelenski, aflat sub controlul şi sprijinul Statelor Unite şi al Occidentului, ca un act de agresiune şi teroare de neiertat”, a declarat Ministerul de Externe al Coreei de Nord într-un comunicat, potrivit KCNA.

Coreea de Nord şi-a îmbunătăţit semnificativ legăturile cu Rusia în ultimul an, cu două întâlniri de summit ale liderilor lor, care au promis o cooperare mai strânsă în toate domeniile.

În iunie, liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele rus Vladimir Putin au semnat la Phenian un pact privind ”parteneriatul strategic cuprinzător”, care include un acord de apărare reciprocă.

Coreea de Sud, Ucraina şi Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a furnizat Rusiei artilerie şi rachete pentru a fi folosite în războiul său împotriva Ucrainei. Coreea de Nord şi Rusia au negat acuzaţiile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.