Coreea de Nord afirmă că şi-a testat, miercuri, noua rachetă strategică de croazieră, a relatat, joi, agenţia de presă de stat KCNA, confirmând ceea ce armata sud-coreeană a susţinut cu o zi înainte, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Racheta botezată "Pulhwasal-3-31" este în curs de dezvoltare şi lansarea de test nu a avut niciun impact asupra securităţii ţărilor învecinate, a susţinut presa de stat, adăugând că nu are ”nimic” de-a face cu situaţia din regiune.

Testul a făcut parte, de asemenea, din procesul de actualizare a sistemului de arme al ţării, a arătat aceasta, citând Administraţia Rachetelor.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Statul Major Întrunit din Coreea de Sud a afirmat că lansarea a avut loc pentru a testa actualizarea unor capacităţi ale rachetelor existente.

Miercuri, armata sud-coreeană a afirmat că Nordul a lansat mai multe rachete de croazieră înspre marea din largul coastelor sale vestice, în jurul orei 7 a.m. (22.00 GMT marţi), în timp ce ministrul Apărării de la Seul, Shin Won-sik, a condamnat lansările ca o ameninţare serioasă la adresa ţării sale.

"Strategic" se referă de obicei la arme înzestrate nuclear.

Coreea de Nord a desfăşurat primul său test al unei rachete de croazieră cu posibile capabilităţi privind atacuri nucleare în septembrie 2021.

Joi, Coreea de Sud a afirmat că începe producţia de masă a unor drone de recunoaştere de altitudine medie, cu scopul de a le folosi, în 2027, pentru a îmbunătăţi capacităţile de supraveghere şi a contribui la exporturile de apărare.

Rachetele de croazieră ale Coreei de Nord generează, de obicei, mai puţin interes decât rachetele balistice întrucât nu sunt interzise în mod explicit de vreuna dintre rezoluţiile Consiliului de Securitate la ONU.

Analiştii au afirmat însă că rachetele de croazieră cu rază medie de acţiune, pentru atac terestru, nu sunt o ameninţare mai mică decât rachetele balistice şi reprezintă o înzestrare serioasă pentru Coreea de Nord.

Rachetele de croazieră şi rachetele balistice cu rază scurtă de acţiune, care pot fi echipate fie cu bombe convenţionale, fie nucleare, sunt privite ca foarte destabilizatoare în eventualitatea unui conflict, întrucât poate fi neclar ce fel de focos poartă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.