Cei doi lideri ai Verzilor germani, Ricarda Lang şi Omid Nouripour, îşi anunţă miercuri demisia, în urma unor înfrângeri electorale, apreciind că partidul lor, care face parte din coaliţia aflată la putere a lui Olaf Scholz, se află într-o ”criză profundă”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Acest partid are nevoie de feţe noi pentru ca să iasă din această criză”, a declarat într-o scurtă alocuţiune Ricarda Lang, alături de celălalt copreşedinte, Omid Nouripour.

O noua conducere urmează să fie desemnată la un Congres al Partidului Verzilor, prevăzut la jumătatea lui noiembrie la Wiesbaden, anunţă ecologistul Nouripour.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Verzii fac parte din coaliţia guvernamentală care se află la putere la Berlin, alături de Partidul Social Democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz şi Partidul Liberal (FDP).

Principalii reprezentanţi ai Verzilor în Guvernul Scolz sunt ministrul de Externe Annalena Baerbock şi ministrul Economiei şi Climei Robert Habeck, care este şi vicecancelar.

Cele trei partide aflate la putere, sfâşiate de diferende tot mai mari, au suferit înfrângeri electorale importante în ultimele luni, care le confirmă o popularitate la cel mai scăzut nivel în sondaje de opinie.

În alegerile europene din iunie, scorul ecologiştilor s-a înjumătăţit (11,9%) faţă de scrutinul din 2019.

În două dontre cele trei scrutinuri regionale care au avut loc în septembrie în estul Germaniei, partidul nu a atins pragul de 5% necesar pentru a fi reprezentat în parlamentele regionale din Turingia şi Brandenburg.

În landul Saxonia, au obţinut un scor imediat deasupra pragului electoral.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.