Compania OceanGate, care operează un submersibil care duce turişti la epava Titanicului, în largul Canadei, şi care a fost dat ”dispărut” luni, anunţă că ”explorează şi mobilizează toate opţiunile” în vederea aducerii înapoi în siguranţă a echipajului, relatează BBC News.
”Ne concentrăm în întregime asupra membrilor echipajului submersibilului şi familiilor lor”, anunţă într-un comunicat OceanGate.
Ea anunţă că a primit ”aistenţă extinsă” de la ”mai multe agenţii guvernamentale şi companii maritime de mare adâncime” în cadrul unor eforturi de a restabili contactul cu submersibilul dat dispărut.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Acţionăm în vederea întoarcerii în siguranţă a membrilor echipajului” submersibilului, subliniază OceanGate.
Paza de Coastă din Boston, în Statele Unite, declară BBC că ea conduce operaţiunile de salvare, în pofida faptului că expediţiile au loc în largul Canadei.
La bordul submersibilului se pot până la cinci persoane, însă numărul persoanelor de la bordul submarinului dat dispărut este necunoscut, subliniază BBC.
OceanGate Expeditions, o companie privată care trimite submersibile în expediţii marine la adâncime, anunţa recent pe reţele de socializare că una dintre expediţiile sale era ”în curs”.
Un loc la bordul unui submersibil, într-o expediţie de opt zile pentru a vedea epava Titanicului, costă 250.000 de dolari.
Compnia prezintă aceste călătorii cu submersibilul său din fibră de carbon drept ”o şansă de a ieşi din viaţa de zi cu zi şi a descoperi ceva cu adevărat extraordinar”.
Un submersibil poate transporta cinci persoane - de obicei un pilot, trei turişti plătitori şi un ”expert în conţinut”.
O scufundare completă până la epavă, care include coborârea şi urcarea, durează opt zile.
Faimoasa epavă se află la 3.800 de metri adâncime, pe fundul Oceanului Atlantic, la aproximativ 600 de kilometri în largul coastei Newfoundland, în Canada.
Pachebotul Titanic - cea mai mare navă a vremurilor sale - a lovit un aisberg în prima călătorie de la Southampton la New York, în 1912.
Peste 1.500 dintre cei 2.200 de pasageri şi membri ai echipajului navei au murit în această dramă.
Titanicul este amplu explorat după descoperirea epavei, în 1985.
Nava s-a rupt în două, iar pupa şi prora se află pe fund la o distanţă de 800 de metri.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...