China raţionalizează electricitatea companiilor, în sud-vest, din cauza căldurii, care conduce la o creştere a consumului,. în contextul în care instalaţiile hidroelectrice sunt afectate de scăderea nivelului apelor, potrivit presei de stat, relatează AFP.
În provincia Sichuan, temperaturile depăşesc cu regularitate 40°C în ultimele zile, ceea ce antrenează o recurgere aproape sistematică la climatizare, pentru ca cei aproximativ 84 de milioane de locuitori să se răcorească.
În producţia electricităţii, Sichuanul depinde 80% de barajele hidraulice.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Însă cursurile de apă din regiune au secat, potrivit Ministerului chinez al Resurselor de Apă.
Pentru a economisi electricitate, 19 oraşe din provincie au ordonat fabricilor şi întreprinderilor să-şi suspende activitatea, potrivit unui aviz emis duminică şi făcut public de presa oficială.
Această măsură - care este în vigoare până sâmbătă - nu-i vizează pe particulari.
Unele întreprinderi pot funcţiona la capacitate limitată, pentru nevoile particularilor.
Sichuanul este o regiune-cheie în China în producţia litiului, un material folosit în bateriile electrice.
O uzină exploatată de către gigantul taiwanez electronic Foxconn - principalul furnizor al grupului american Apple - şi-a suspendat producţia.
Din cauza restricţiilor, producţia de litiu urmează să fie redusă la mai puţin de 1.200 de tone, ceea ce conduce la o creştere a cursului carbonatului de litiu, subliniază analista Susan Zou de la cabinetul de specialitate Rystad Energy.
Provinciile din zona de coastă Zhejiang, Jiangsu şi Anhui, situate în est, au impus, de asemenea o reţionalizare a electricităţii la companii.
China a emis luni mai multe alerte cod roşu de caniculă în mai multe regiuni.
Valuri de căldură în timpul verii nu sunt neobişnuite în China, mai ales în vestul arid şi în sud. Însă ele par să devină mai puternice, în ultimii ani, din cauza modificărilor climatice, potrivit oamenilor de ştiinţă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.