Reprezentanţii Casei Albe au anunţat că impactul respingerii prin referendum a reformelor constituţionale propuse de actuala guvernare rămâne să fie văzut, însă Statele Unite vor menţine relaţiile bilaterale extrem de importante cu Italia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Aş avertiza împotriva utilizării unei pensule prea groase pentru a desena potenţialele consecinţe ale acestor rezultate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

Acesta a avertizat împotriva realizării unor comparaţii prea apropiate între statele care se confruntă cu o proliferare a populismului, care a dus până acum la victoria întregistrată în alegerile prezidenţiale de republicanul Donald Trump, precum şi la decizia alegătorilor britanici de a părăsi Uniunea Europeană.

”Fiecare caz este unul diferit. Vorbim de nişte trenduri extrem de largi, care merită să fie analizare. Însă există întotdeauna riscul simplificării prin analiză”, a explicat Earnest.

Referendumul italian a fost văzut drept un adevărat vot de încredere pentru prim-ministrul democrat, care nu a reuşit în ultimii doi ani să genereze creşterea economică rapidă dorită de naţiune, deşi politicile sale economice au scos peninsula din recesiune şi au dus la o creştere lentă a PIB-ului.

De asemenea, euroscepticii britanici şi francezi au salutat respingerea agendei de reforme constituţionale prin referendum, considerând votul alegătorilor italieni ca fiind unul anti-european şi care pregăteşte terenul pentru organizarea unui referendum de ieşire a Italiei din UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.