Sistemul UE privind migraţia nu funcţionează, motiv pentru care Austria, Ungaria şi Serbia au apăsat puternic pe frână în ceea ce priveşte migraţia, a declarat, la summit-ul despre migraţie organizat la Viena, cancelarul austriac Karl Nehammer, conform MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
“Suntem aliaţi în lupta împotriva migraţiei ilegale şi acţionăm împreună împotriva crimei organizate”, a declarat cancelarul austriac. “Crima organizată internaţională nu poate fi tratată în mod eficient decât printr-o cooperare internaţională”, a subliniat acesta.
“Ţările noastre sunt extrem de grav afectate de migraţia ilegală” şi au încercat să atragă atenţia asupra acestui lucru în UE, a spus Nehammer.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
“Am reuşit să punem problema migraţiei pe agenda politicii europene, iar Austria şi-a găsit o mulţime de aliaţi în problema introducerii unor noi reglementări”, a adăugat şeful guvernului de la Viena.

Cancelarul şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Serbia pentru faptul că a anulat scutirea de viză pentru India şi Tunisia, ceea ce a condus la o reducere semnificativă a numărului de solicitanţi de azil în Austria. Cancelarul a vorbit admirativ şi despre cooperarea strânsă care are loc între cele trei ţări în domeniul poliţiei, a cărei eficacitate este demonstrată în mod clar de faptul că anul trecut, poliţia austriacă, sârbă şi maghiară au reuşit să captureze, în total, aproximativ 700 de traficanţi de persoane.

Karl Nehammer a spus că ar dori să dezvolte în continuare această activitate comună, care va avea ca obiectiv, printre altele, lichidarea structurilor din spatele traficanţilor de persoane.

“La baza fiecărui pas al cooperării se află scopul de a pune capăt numărului tot mai mare de decese înregistrate în Marea Mediterană”, a declarat Nehammer. În acest sens este esenţială introducerea desfăşurării procedurilor de azil în ţări din afara UE, ceea ce va face ca presiunea asupra Balcanilor de Vest să se reducă.

Întrebat de presă, cancelarul austriac a adăugat că cel mai important obiectiv este ca oamenii să nu mai pornească deloc la drum, “însă acest lucru poate funcţiona numai dacă ne putem asigura că oamenii vor beneficia de o procedură echitabilă şi în ţări terţe sigure”.

”Comisia Europeană este dispusă să ni se alăture pe acest drum, iar noi trebuie să fim pregătiţi să negociem ca parteneri egali, în condiţii egale”, a spus cancelarul austriac.

“Datorită celor trei guverne, numărul cererilor de azil a scăzut semnificativ şi suntem pregătiţi să continuăm să cooperăm în acest mod”, a declarat preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic.

În urma acţiunilor comune, în Austria numărul solicitanţilor de azil a scăzut cu 18% în prima treime a anului.

“Sunt convins că aici, în Europa, noi vom găsi împreună o soluţie pentru a schimba tendinţele negative actuale şi pentru a asigura creşterea economică, ca să contribuim şi în acest mod stabilitatea Europei”, a adăugat preşedintele sârb. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.