Bilanţul inundaţiilor provocate de taifunul Yagi în Myanmar a crescut la 226 de morţi şi 77 de dispăruţi, a anunţat, luni seară, televiziunea de stat, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Bilanţul morţilor este dublu faţă de cifra anterioară de 113. Potrivit cifrelor oficiale, inundaţiile şi alunecările de teren provocate de taifun, care a lovit Asia de Sud-Est la începutul acestei luni, au ucis peste 500 de persoane în Myanmar, Vietnam, Laos şi Thailanda.

Potrivit postului de televiziune birman MRTV, inundaţiile au distrus, de asemenea, aproape 260 000 de hectare de orezării şi alte culturi din ţară.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Biroul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru coordonarea afacerilor umanitare (UNOCHA) a declarat că aproximativ 631 000 de persoane au fost afectate de inundaţiile din Myanmar.

Agenţia, care raportează o nevoie urgentă de alimente, apă potabilă, adăpost şi îmbrăcăminte, a declarat că liniile de comunicaţii au fost întrerupte, drumurile blocate şi podurile deteriorate, îngreunând grav eforturile de ajutorare.

Comunicaţiile deficitare, în special cu zonele îndepărtate, îngreunează, de asemenea, colectarea de informaţii privind victimele.

Potrivit Programului Alimentar Mondial al Organizaţiei Naţiunilor Unite (PAM), aceste inundaţii sunt cele mai grave din istoria recentă a Myanmar. Şeful juntei, Min Aung Hlaing, a solicitat sâmbătă ajutor internaţional pentru a face faţă inundaţiilor, un gest excepţional având în vedere că guvernul birman a obstrucţionat în trecut ajutorul umanitar din străinătate.

Inundaţiile au înrăutăţit situaţia din ţară, care a fost scena unui război civil de la preluarea puterii de către juntă în 2021. Violenţele au forţat peste 2,7 milioane de persoane să îşi părăsească locuinţele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.