După retragerea lui Joe Biden din cursa prezidenţială, democraţii trebuie acum să aleagă un nou candidat. Ei au programat un vot prin apel nominal pentru nominalizarea oficială a lui Biden pentru o perioadă ulterioară datei de 1 august. Acesta ar putea fi acum anulat, notează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Convenţia democraţilor are loc la Chicago de luni, 19 august, până joi, 22 august. Biden a câştigat alegerile primare, ceea ce înseamnă că delegaţii care reprezintă fiecare stat la convenţie s-au angajat să voteze pentru el. Ei vor putea vota acum pentru un alt candidat.

Pentru prima dată de la Lyndon Baines Johnson în 1968, un preşedinte american în exerciţiu a renunţat la campania de realegere. LBJ nu a putut depăşi impopularitatea profundă din cauza războiului din Vietnam.

Provocările lui Biden erau în interiorul său - vârsta sa şi o prestaţie ezitantă şi incoerentă în dezbaterea cu Donald Trump. Acestea nu s-au dovedit mai puţin fatale din punct de vedere politic.

Iar acum, un sezon prezidenţial care a fost deja marcat de multe premiere istorice plonjează  în necunoscut.

Democraţii trebuie să planifice o cale de urmat, sub lumina dură a examinării publice şi cu ceasul care ticăie inexorabil spre alegerile din noiembrie.

Consecinţele unui eşec sunt revenirea lui Trump la Casa Albă - o perspectivă care ar fi fost de neconceput pentru democraţi atunci când a început preşedinţia lui Biden.

În timpul discursului său de inaugurare de acum trei ani şi jumătate, Biden a promis să vindece rănile Americii şi să îndepărteze naţiunea de divizarea preşedinţiei Trump.

El şi-a anunţat sfârşitul carierei politice în condiţiile în care aceste diviziuni sunt mai adânci ca niciodată şi cu un partid pe care l-a condus în criză, notează BBC.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.