Preşedintele Joe Biden a declarat într-un interviu pentru CBS News că nu este "deloc încrezător" că va exista un transfer paşnic de putere în ianuarie 2025, dacă fostul preşedinte Donald Trump este învins în alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"El vobeşte serios. Noi nu-l luăm în serios. El vorbeşte serios. Toate chestiile despre 'Dacă pierd, va fi o baie de sânge, vor fi (alegeri) furate'", a spus Joe Biden în primul său interviu de când a anunţat că se retrage din cursa prezidenţială şi o susţine pe vicepreşedinta Kamala Harris pentru nominalizarea democrată.

"Uitaţi-vă ce încearcă să facă acum în circumscripţiile electorale locale, unde oamenii numără voturile", a continuat Biden. Repetând o maximă cunoscută despre alegeri şi democraţie, preşedintele a comentat: "Nu-ţi poţi iubi ţara doar atunci când câştigi".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Declaraţiile despre "baia de sânge" ale lui Trump făcute la un miting de campanie din Ohio, în martie, au provocat controverse, campania lui Biden şi alţi democraţi exprimându-şi îngrijorarea, în timp ce Trump şi aliaţii săi au declarat că se referea la consecinţele economice ale politicii comerciale americane. La momentul respectiv, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, James Singer, a declarat că acest lucru arată că Trump "doreşte un nou 6 ianuarie, dar poporul american îi va oferi o nouă înfrângere electorală în noiembrie, deoarece continuă să respingă extremismul său, afecţiunea sa pentru violenţă şi setea sa de răzbunare".

Însă campania lui Trump a declarat că a fost vorba de o "răstălmăcire" a cuvintelor sale, iar Trump a declarat pe reţelele sociale că mass-media "s-a prefăcut şocată" de faptul că a folosit cuvântul BLOODBATH (baie de sânge), deşi a înţeles perfect că se referea pur şi simplu la "importurile (auto)".

Când a fost întrebat, în timpul dezbaterii lor din iunie, dacă va accepta rezultatul alegerilor din noiembrie, Donald Trump a spus că va accepta rezultatele "dacă sunt alegeri corecte, legale şi bune". Fostul preşedinte a continuat apoi să afirme în mod fals că "frauda şi orice altceva au fost ridicole" în alegerile din 2020.

"Îţi spun ceva, mă îndoiesc că vei accepta, pentru că tu te plângi tot timpul", i-a răspuns Biden la singura lor dezbatere. "Ideea că dacă pierzi din nou, accepţi orice, nu poţi suporta pierderea, ceva s-a rupt în tine când ai pierdut ultima dată", i-a mai spus Biden.

Interviul integral cu Biden va fi difuzat în cadrul emisiunii "CBS News Sunday Morning", duminică, 11 august. În cadrul interviului, Biden discută, între altele, despre decizia sa de a părăsi cursa şi despre perspectiva pe care o are asupra ţării.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.