Preşedintele Statelor Unite Joe Biden, care candidează la al doilea mandat în alegerile prezidenţiale din noiembrie, consideră că a ”ieşit din bine” din dezbaterea sa cu fostul preşedinte Donald Trump, în pofida faptului că reacţiile faţă de prestaţia şefului în prima dezbatere televizată sunt împărţite, inclusiv în tabăra democrată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că am ieşit bine”, a declarat Joe Biden într-o oprire într-un restaurant în Georgia (sud-est).

El a subliniat că este ”dur să dezbaţi cu un mincinos”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Joe Biden a trecut pe la Waffle House, la Marietta, în Georgie, un fast-food specializat în vafe, după dezbaterea cu Donald Trump, să mai îndulcească un pic, cu o vafă, amărăciunea unei dezbateri de coşmar.

În pofida serii dure, preşedintele american a zâmbit larg, cu energia pe care nu a avut-o pe platourile de filmare ale CNN.

”Noi am făcut treabă bună”, le-a spus el jurnaliştilor americani prezenţi în fast-food.

Întrebat dacă este ”îngrijorat” de performanţa sa, şeful statului american a tunat ”nu”, foarte sigur pe el.

”Este greu să te baţi cu un mincinos”, a comentat el.

Ziarul ”New York Times (NYT) a subliniat că el a minţit de 26 de ori. Nişte minciunimari”, a adăugat Joe Biden.

Jurnaliştii i-au cerut preşedintelui să confirme dacă vocea sa răguşită, obosită, uneori greu de auzit, are drept cauză o răceală.

”Mă doare în gât”, a confirmat el simplu.

”JOE, AI FĂCUT O TREABĂ EXCELENTĂ!”

Prima Doamnă Jill Biden, radioasă într-un costum bleu, a salutat o ”treabă excelentă”.

”Joe, ai făcut o treabă excelentă”, i-a spus ea.

Cota soţului său s-a surpat în sondaje de la 37 la 31%.

”Ai răspuns la toate întrebările. Cunoşti toate faptele”, a adăugat Jill Biden.

După întrebările presei, cuplul a salutat câţiva clienţi, după care a intrat în ”The Beast”, limuzina prezidenţială, să-şi mănânce vafele ferit de priviri.

Unii experţi consideră că, prin aplombul său, în pofida multor minciuni, Donald Trump a dominat prima dezbatere în vederea alegerilor prezidenţiale americane, împotriva unui Joe Biden ofensiv, pe fond, dar foarte încurcat, ca formă.

Preşedintele democrat în vârstă de 81 de ani, care a cerut ca această înfruntare cu predecesorul său republican să aibă loc devreme în campanie, a ratat o ocazie de a asigura milioanele de americani din faţa televizorului în privinţa vitalităţii şi sănătăţii sale.

Pe scenă, liderul democrat a părut adesea confuz, înghiţindu-şi vorbele şi încurcându-se în mai multe rânduri.

Donald Trump, condamnat penal la sfârşitul lui mai, şi-a impus larg stilul, multiplicându-şi exagerările şi minciunile mai ales cu privire la imigraţie, fără ca cei doi jurnalişti de la CNN care au mediat dezbaterea să intervină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.