Preşedintele american Joe Biden a aprobat în martie un plan strategic nuclear extrem de secret care a reorientat pentru prima dată strategia de descurajare a Washingtonului astfel încât să ţină cont de extinderea arsenalului nuclear al Chinei, a relatat marţi The New York Times, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Casa Albă nu a anunţat niciodată că Biden a aprobat strategia revizuită, intitulată „Nuclear Employment Guidance” (Ghid pentru angajarea nucleară - n.r.).

O notificare neclasificată către Congres cu privire la revizuire este de aşteptat să fie trimisă înainte ca Biden să părăsească funcţia, a menţionat The New York Times.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În discursurile recente, doi oficiali de rang înalt ai administraţiei au fost autorizaţi să facă aluzie la revizuirea strategiei, a mai relatat ziarul new-yorkez.

Strategia este actualizată la fiecare patru ani.

Casa Albă nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la informaţiile publicate de The New York Times, menţionează Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.