Baza aeriană NATO din oraşul german Geilenkirchen, din landul Renania Nord-Westfalia, a fost închisă miercuri dimineaţa din cauza suspciunii că există un caz de sabotaj, a declarat un purtător de cuvânt al Comandamentului Teritorial al armatei germane din Berlin, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - Un purtător de cuvânt militar a declarat că a fost vorba de o „neregulă minoră care a fost descoperită în activitatea de zi cu zi”. O persoană a intrat în bază fără autorizaţie şi a fost expulzată din sit, relatează ZDF.

După incidentul de la Köln-Wahn însă, şi la Geilenkirchen s-a verificat alimentarea cu apă. Nu au fost constatate anomalii şi, potrivit celor de la Geilenkirchen, baza NATO este acum accesibilă şi operaţională. Purtătorul de cuvânt al bazei a subliniuat că „Koln-Wahn şi Geilenkirchen sunt două evenimente complet diferite, iar incidentul din Geilenkirchen nu are nicio consecinţă”, relatează ZDF.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Un incident similar a avut loc şi la o cazarmă a armatei germane din Köln. Aici, potrivit ziarului Sueddeusche Zeitung (SZ), există suspiciunea că apa ar fi fost contaminată. 

Cea mai mare bază aeriană a Bundeswehr-ului şi unitatea de pregătire aeriană a Ministerului Apărării, care găzduieşte majoritatea aeronavelor guvernamentale, se află la Köln-Wahn.

Printre altele, la aerodromul NATO Geilenkirchen sunt staţionate avioane de recunoaştere. Potrivit SZ, şi aici ar fi vorba despre o suspiciune de contaminare a apei, suspiciune "susţinută, se presupune, de declaraţiile unei persoane reţinute".

Mai devreme, cazarma Köln-Wahn a fost închisă timp de câteva ore, după ce iniţial a fost descoperită o gaură într-un gard. Au fost prelevate probe de apă pentru anchetă, după ce au existat informaţii, deocamdată neconfirmate, că soldaţii s-ar fi plâns de greaţă. Potrivit Der Spiegel, soldaţii nu au voie să consume apă potabilă. Cazarma are propria sa instalaţie de apă. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.