Guvernul taliban din Afganistan se angajează luni să interzică presei să publice imagini cu fiinţe vii şi anunţă că a avertizat jurnaliştii din mai multe provincii cu privire la aplicarea treptată a acestei măsuri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Legea se aplică în tot Afganistanul (...) şi va fi pusă în aplicare treptat”, declară AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Promovării Virtuţii şi Prevenirii Viciului, Saiful Islam Khyber.

El argumentează că imaginile cu fiinţe vii sunt contrare legii islamice.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Autorităţile talibane au promulgat în vară o lege de 35 de articole cu scopul de a ”pronmova virtutea şi preveni viciul” în rândul populaţiei, conformă shariei (legea islamică), pe care au impus-o după ce au revenit la putere în Afganistan în 2021.

Textul prevede mai multe măsuri împotriva presa, ca de exemplu interdicţia de a publica imagini cu fiinţe vii, ”conţinuturi ostile shariei şi religiei” sau care-i ”umilesc pe musulmani”.

Mai multe aspecte ale acestui text nu au fost însă aplicate în mod strict, iar autorităţile talibane continuă să publice cu regularitate fotografii ale unor persoane pe reţele de socializare.

Imaginile cu fiinţe vii au fost interzise în întreaga ţară pe când era condusă de către talibani din 1996 şi până în 2001.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.