Australia îşi va redeschide graniţele internaţionale în luna noiembrie, permiţând iniţial călătoriile cetăţenilor vaccinaţi, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Din martie 2020, doar unii dintre australieni şi alţi cetăţeni au intrat în ţară, din cauza restricţiilor. Călătoriile în afara ţării sunt de asemenea interzise dacă nu există o derogare.

Această politică a fost lăudată pentru că a funcţionat în reprimarea transmiterii Covid-19, dar a şi separat familiile, iscând o controversă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Noile drepturi de călătorie vor fi aplicate în cazul statelor australiene în care rata de vaccinare depăşeşte 80%.

„Este timpul să le redăm australienilor vieţile”, a spus vineri prim-ministrul Scott Morrison.

Călătoriile nu vor fi imediat permise cetăţenilor străini, însă Guvernul a spus că face eforturi în vederea primirii turiştilor înapoi în ţară.

În prezent, oamenii pot părăsi Australia doar pentru motive excepţionale, precum munca esenţială şi vizitarea unei rude aflate pe moarte.

Carantina obligatorie de 14 zile impusă în Australia - ce costă fiecare călător 3.000 de dolari australieni - va fi eliminată treptat.

Va fi înlocuită cu o carantină de 7 zile, acasă, pentru călătorii vaccinaţi. În cazul celor nevaccinaţi care primesc permisiunea de a intra pe teritoriu, va fi de 14 zile.

Cererea pentru zboruri este aşteptat să fie mare şi liniile aeriene au avertizat deja cu privire la întârzieri în reluarea serviciilor.

Sydney, Melbourne şi Canberra se află în prezent în carantină, din cauza apariţiei unor focare de contaminări. Acest lucru a impulsionat vaccinarea în ultimele luni.

New South Wales - unde se află Sydney - este pe cale să devină, în câteva săptămâni, primul stat care va trece de 80% rată de vaccinare. Oraşul Sydney urmează să iasă din carantina de 13 săptămâni pe 11 octombrie.

Unele state au reuşit să îşi menţină ratele de infectare aproape de zero, prin închiderea graniţelor cu statele în care există infecţii.

Două astfel de state - Queensland şi Western Australia - au în plan să păstreze graniţele închise până ce ratele de vaccinare vor fi chiar mai mari de 80%.

Plafoanele de vaccinare sunt parte dintr-un plan mai amplu al Australiei de a ieşi din carantină şi de a trăi cu virusul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.