Armata israeliană a recuperat trupurile a trei ostatici din Gaza, au anunţat, vineri, Forţele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cadavrele sunt cele ale lui Shani Louk, Amit Buskila şi Itzhak Gelerenter. IDF a precizat că ostaticii au fost ucişi la 7 octombrie, iar rămăşiţele lor au fost duse în Gaza.

Presa locală a notat că trupurile au fost găsite într-un tunel al Hamas.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise într-un atac fără precedent, când luptători înarmaţi ai Hamas au pătruns în Israel. Aceştia au luat alte 252 de persoane ca ostatici în Gaza.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că vestea este "sfâşietoare". "Vom aduce înapoi toţi ostaticii noştri, atât pe cei vii, cât şi pe cei decedaţi", a declarat el.

Într-un comunicat, IDF a precizat că trupurile au fost recuperate în timpul unei operaţiuni desfăşurate în cursul nopţii. Armata a precizat că a acţionat pe baza informaţiilor obţinute în urma "interogării teroriştilor" care au fost reţinuţi în Gaza.

IDF a precizat că victimele au fost ucise la o intersecţie din apropierea locului unde a avut loc masacrul de la festivalul Nova din sudul Israelului, înainte ca trupurile lor să fie duse în Gaza. Peste 360 de persoane au fost ucise la festival. Aproximativ 125 de ostatici au rămas de negăsit, ceilalţi fiind eliberaţi sau salvaţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.