Apple a retras o aplicaţie creată de Andrew Tate după acuzaţii conform cărora ar încuraja misoginismul şi ar putea fi o schemă piramidală ilegală, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Tate a creat aplicaţia, Real World Portal, după închiderea „Hustler’s University”, care era o academie online pentru fanii săi, promiţând să-i ajute să câştige mii de lire sterline în timp ce, la rândul lor, ajută videoclipurile lui Tate pe reţelele sociale, descrise ca fiind misogine, să devină virale.

McCue Jury & Partners, firma care reprezintă patru femei britanice care l-au acuzat pe Tate de agresiune sexuală şi fizică, a susţinut că aplicaţia vizează în mod deliberat bărbaţii tineri şi încurajează misoginismul, prin distribuirea tehnicilor despre cum să controleze şi să exploateze femeile. Firma a susţinut, de asemenea, că există dovezi care sugerează că aplicaţia este o schemă piramidală ilegală, utilizatorii fiind taxaţi cu 49,99 dolari pe lună.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Săptămâna trecută, aplicaţia Real World Portal a fost eliminată din magazinul Google Play după afirmaţiile că ar fi o schemă piramidală ilegală şi încurajează misoginismul.

Vineri seară, şi Apple a anunţat că a eliminat-o din magazinul său de aplicaţii, ca urmare a unei scrisori din partea firmei de avocatură prin care a cerut Apple să evalueze dacă aplicaţia este în conformitate cu politicile sale,

O parte a scrisorii, datataă 15 septembrie, spunea: „Scriem întrucât clientele noastrei sunt extrem de îngrijorate de faptul că găzduiţi aplicaţia mobilă a lui Tate Real World Portal (RWP) pe Apple Store… Continuând să găzduiască RWP, Apple nu numai că este potenţial finanţagtor indirect al presupuselor activităţi infracîionale ale lui Tate, dar ajută la răspândirea învăţăturilor sale misogine.”

Firma a susţinut că Apple profita direct de pe urma găzduirii aplicaţiei, compania încasând 30% ca redevenţe de la aplicaţii ăi din achiziţia acestora.

Patru femei cu vârste în jur de 30 de ani au intentat procese civile împotriva lui Tate pentru presupuse infracţiuni între 2013 şi 2016, în timp ce acesta locuia încă în Regatul Unit.

Înainte de informaţia potrivit căreia Apple a retras aplicaţia, Matt Jury, avocatul care le reprezintă pe femei, a declarat: „Andrew şi [fratele său] Tristan Tate îşi manipulează urmăritorii semnificativi online pentru a promova abonamentele la Real World Portal. De acolo, beneficiile pentru utilizatori depind în totalitate de noii abonaţi care se alătură platformei”.

„Există, de asemenea, dovezi semnificative că această schemă vizează în mod direct băieţii şi adolescenţii şi, din punctul meu de vedere, nu este altceva decât o aplicaţie de exploatare care nu îşi are locul pe platforma Apple”, a mai susţinut el.

Tate aşteaptă judecarea în România pentru trafic de persoane. El şi Tristan au fost acuzaţi în iunie, împreună cu două suspecte românce, de trafic de fiinţe umane, viol şi formarea unui grup infracţionale organizat pentru exploatarea sexuală a femeilor. Suspecţii au negat acuzaţiile.

Un purtător de cuvânt al lui Andrew Tate a declarat: ”Respingem fără echivoc acuzaţiile potrivit cărora aplicaţia Real World Portal funcţionează ca o schemă piramidală sau perpetuează tehnici dăunătoare care vizează exploatarea oricăror persoane, în special femei. Comunitatea de utilizatori, care include un număr semnificativ de femei, poate atesta impactul pozitiv şi valoarea educaţională pe care o oferă aplicaţia.

„Acuzaţiile care sugerează altfel sunt nefondate, fiind lipsite de dovezi credibile şi par să facă parte dintr-o campanie direcţionată împotriva lui Andrew Tate, un cunoscut susţinător şi promotor al platformei. „The Real World” îşi menţine angajamentul la deplină transparenţă, asigurând conformarea cu toate standardele legale şi etice. Invităm scepticii să analizeze aplicaţia în mod independent şi să afirme că funcţionează în conformitate cu cerinţele legale şi morale.

„Platforma este concepută ca un instrument educaţional care încurajează formarea obiceiurilor sănătoase, alfabetizarea financiară şi autodisciplina, cu mii de vieţi influenţate pozitiv. Decizia Google Play va fi contestată”, a anunţat purtătorul de cuvânt.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.