Anchetatorii francezi au anunţat joi seara că nu pot trage în acest moment concluzii cu privire la cauzele prăbuşirii zborului MS 804 în Marea Mediterană. Declaraţia anchetatorilor vine după ce urme de explozibili au fost descoperite pe cadavrele recuperate din epava aeronavei, care s-a prăbuşit la 19 mai în largul insulei Karpathos, în timp ce efectua o cursă de linie de la Paris la Cairo, transmite Reuters.
”În absenţa mai multor detalii cu privire la condiţiile şi modalitatea recoltării acestor eşatioane, în care s-au găsit urme de explozibili, considerăm că nu este posibil să determinăm în acest moment concluziile legate de cauza accidentului”, a declarat o purtătoare de cuvânt a agenţiei franceze de investigare a accidentelor aviatice - BEA.
Anchetatorii egipteni au anunţat descoperirea unor urme de explozibili pe cadavrele pasagerilor zborului MS 804, care şi-au pierdut viaţa după ce aeronava s-a prăbuşit la 19 mai pe fundul Mării Mediterane.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Ministerul Aviaţiei Civile a anunţat lansarea unei investigaţii criminale cu privire la prăbuşirea avionului Airbus A320.
Descoperirea urmelor de explozibili înseamnă că o bombă putea să fie strecurată în avion pe aeroportul Charles de Gaulle.
Datele recuperate dintr-o unitate de memorie a zborului MS 804 au confirmat în luna iunie prezenţa fumului la bordul aeronavei Airbus A320.
Anterior, mesajele electronice automate trimise de aeronavă au demostrat că, cu doar câteva minute înainte de dispariţia zborului EgyptAir de pe radare, detectoarele de fum au fost activate în toaletă, precum şi în zona instrumentelor de pilotaj, care este situată chiar sub cabina piloţilor.
Zborul MS 804, care efectua o cursă de linie Paris-Cairo, a dispărut de pe radarele controlorilor eleni în dimineaţa zilei de 19 mai. 66 de persoane şi-au pierdut viaţa în tragedia aviatică, după ce avionul s-a prăbuşit fără nicio explicaţie în Marea Mediterană.
Echipele de salvare au recuperat cutiile negre după trei săptămână de căutări intense. Acestea au fost ridicate de la o adâncime de 3.000 de metri.
Piloţii EgyptAir nu au trimis niciun mesaj de ajutor înainte de prăbuşire, iar cauzele au rămas necunoscute timp de mai multe luni.
Nicio grupare nu a revendicat o posibilă explozie la bordul aeronavei EgyptAir.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...