Alegătorii americani din Minnesota au stat vineri la coadă pentru a vota anticipat la alegerile prezidenţiale programate pe 3 noiembrie, în timp ce atât Donald Trump cât şi contracandidatul său democrat Joe Biden urmau să facă vizite de campanie în acest stat. Alte trei state americane oferă posibilitatea ca cetăţenii să îşi exprime dreptul de a-şi alege preşedintele în centrele de vot, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Aproximativ 44 de persoane votaseră în primele 30 de minute de la deschiderea unui singur centru de votare în oraşul Minneapolis, într-un stat pe care Trump l-a pierdut în 2016, dar pe care intenţionează să îl câştige de această dată.

Alegătorii din Virginia, Dakota de Sud şi Wyoming au început, de asemenea, să voteze în persoană, vineri. În Virginia, autorităţile electorale din comitatele Fairfax şi Arlington, din suburbiile Washingtonului, au raportat o participare masivă, cu cozi formate la uşă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Unii alegători din Minnesota au spus că sunt nerăbdători să voteze acum pentru a evita posibila aglomeraţie din ziua alegerilor.

Pandemia de coronavirus a modificat tradiţiile electorale din SUA, a redus brusc turneele de campanie ale ambilor candidaţi şi va duce, probabil, la o creştere a votului anticipat şi prin poştă, deoarece americanii încearcă să-şi reducă expunerea la aglomeraţia care poate răspândi boala.

”Am vrut să fac asta”, a spus Jason Miller, de 33 de ani, un pictor care stătea la coadă înainte de deschiderea centrului de votare, pentru a vota cu Biden. El a spus că abia aşteaptă să voteze împotriva lui Trump.

Toţi alegătorii aflaţi la coadă în Minneapolis purtau măşti pentru a se protejarea de coronavirus.
Margie Rukavina, în vârstă de 72 de ani, a declarat că este ”nerăbdătoare” să voteze pentru Biden, dar şi că i-ar fi fost teamă să voteze în ziua alegerilor, având în vedere îngrijorările legate de sănătate.

Preşedintele republican Donald Trump este în urma lui Joe Biden în sondajele de opinie naţionale, dar încearcă să recupereze terenul în Minnesota, stat unde a pierdut cu aproximativ 1,5 puncte procentuale în faţa democratei Hillary Clinton în 2016, în timp ce a câştigat în statul vecin Wisconsin.

Sondajele de opinie recente arată că Biden are un avantaj confortabil în Minnesota.

Potrivit sondajului, Biden conduce în toate cele trei foste state industriale din aşa-numita ”centură a ruginei”, Michigan, Wisconsin şi Pennsylvania, pe care Trump le-a câştigat în 2016.

Trump urma să organizeze vineri seara un miting de campanie pe un aeroport din Bemidji, Minnesota. După-amiaza, Biden urma să viziteze un centru de instruire sindicală din Duluth, înainte de a susţine un discurs.

Statul Minnesota a fost punctul de pornire al unei mişcări naţionale pentru egalitatea rasială, în urma morţii afro-americanului George Floyd, sufocat cu genunchiul de un poliţist în timp ce se afla în custodia acestuia.

Uciderea lui George Floyd a provocat tuburări sociale la nivel naţional, care au durat luni de zile şi au zguduit şi mai mult ţara deja asediată de pandemia coronavirusului,.

Trump a reacţionat la violenţele stradale cu angajamentul de a menţine ”legea şi ordinea”, afirmând că mulţi dintre protestatari sunt radicali de extremă stânga.

Biden a denunţat violenţele de la unele proteste, exprimându-şi în acelaşi timp sprijinul pentru obiecţiile protestatarilor faţă de rasism şi brutalitatea poliţiei. El a dat afirmat că retorica lui Trump a inflamat situaţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.