Ambasada Israelului la Stockholm a fost vizată marţi seara de focuri de armă, care nu s-au soldat cu victime, iar o anchetă penală a fost deschisă, anunţă miercuri poliţia suedeză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

O detonare a fost auzită marţi către ora locală 19.00 (20.00, ora României), pe o stradă, în apropierea Ambasadei Israelului, în centrul capitalei suedeze, anunţă poliţia.

”Am făcut constatări cu privire la tiruri la Ambasada Israelului, dar nu vrem să divulgăm exact descopririle care au fost făcute pentru că ancheta este în curs”, a declarat AFP ataşata de presă a Poliţiei din Stockholm, Rebecca Landberg.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Urme ale impactului gloanţelor au fost observate pe clădire, precizează într-un comunicat poliţia.

Nimeni nu a fost rănit, iar o anchetă a fost deschisă cu privire la o încălcare gravă a legislaţiei armamentului, punerea în pericol a celorlalţi şi ameninţări ilegale.

Poliţia nu a arestat pe nimeni, însă numeroase camere de supraveghere sunt instalate în zonă, iar poliţia lucrează la colectarea şi analizare probelor materiale, anunţă purtătoarea de cuvânt.

Mai multe incidente au avut loc în apropierea Ambasadei Israelului în Suedia de la începutul Războiului în Fâşia Gaza, la 7 octombrie 2023.

În februarie, o grenadă a fost găsită în incinta ambasadei.

Ambasadorul israelian a denunţat atunci o tentativă de asasinat.

În mai, s-au constatat tiruri în exteriroul clădirii, ceea ce a condus la o consolidare a măsurilor de securitate în zona intereselor Israelului în Suedia.

Serviciile suedeze de informaţii acuzau la sfârşitul lui mai că Iranul recrutează membri ai unor ganguri criminale suedeze să comită ”acte de violenţă” împotriva Israelului.

Teheraul a dezminţit aceste acuzaţii.

Autorităţile au înregistrat o creştere a actelor antisemite în Suedia de la începutul Războiului din Fâşia Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.