Procesul de vot din Republica Moldova pentru alegerile prezidenţiale şi referendumul constituţional cu privire la aderarea la UE s-a finalizat. Secţiile de votare s-au închis la ora 21:00. Activitatea a patru secţii de votare din România, constituite pentru alegerile prezidenţiale şi referendumul constituţional din Republica Moldova, a fost prelungită cu o oră şi, respectiv, două ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - Rezultate referendum, după procesarea a 69,04 la sută din procesele verbale:

DA - 44,74 la sută

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

NU - 55,26 la sută (în uşoară scădere)

Nu sunt luate în calcul deocamdată şi voturile diasporei.

CITEȘTE ȘI ALEGERI ÎN MOLDOVA. Referendumul pro-UE pare să fie respins, după procesarea a mai mult de jumătate din procesele-verbale

UPDATE - 

Alegeri prezidenţiale, rezultate preliminare în urma procesării a peste 42% din procesele verbale.

1. Maia Sandu, desemnată de Partidul Acţiune şi Solidaritate - 35,13%

2. Alexandr Stoianoglo, desemnat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova - 29,30%.

UPDATE - 

Rezultate parţiale referendum: 50% din procesele verbale, procesate. Opţiunea „DA” a acumulat, până acum 43,50%, adică 214.512 voturi, iar opţiunea „NU” - 56,50%, ceea ce înseamnă 278.591 voturi.

UPDATE - 

Rezultate preliminare referendum:  La o oră şI jumătate de la închiderea secţiilor de vot au fost procesate o treime dintre procese verbale. 43,3% au votat „Da”, iar 56,6%- „Nu”.

UPDATE - 

Maia Sandu este primul loc în opţiunile cetăţenilor Repblicii Moldova, cu 33,72 la sută din voturi, conform rezultatelor parţiale anunţate duminică seară, după alegerile pentru preşedinţia ţării, informează agora.md.

După procesarea a 427 de procese verbale din 2.219, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, este pe prima poziţie cu 33,72%.

Sandu este urmată de candidatul socialiştilor, Alexandr Stoianoglo, care are în acest moment 30,31%.

CITEȘTE ȘI UPDATE - ALEGERI ÎN MOLDOVA. Primele rezultate: Maia Sandu, pe primul loc după procesarea a 42 la sută din procesele verbale. Al doilea este Stoianoglo, la peste cinci procente distanţă
CITEȘTE ȘI ALEGERI ÎN MOLDOVA: Activitatea a patru secţii de vot din România, prelungită

UPDATE - 

Şi două secţii de votare din Moscova vor rămâne deschise până la ora 23:00, potrivit Ministerului Afacerilor Externe din R. Moldova. 

ŞTIREA INIŢIALĂ

Până la închiderea secţiilor de votare din Republica Moldova, peste 1 546 000 de persoane au votat, înregistrându-se o prezenţă la vot de 51,40%. 54,59% dintre alegători sunt femei, iar 45,41% – bărbaţi, potrivit News Maker.

Cea mai mare prezenţă la vot pe teritoriul Republicii Moldova s-a înregistrat în Chişinău, Donduşeni şi Ocni. De cealaltă parte, cei mai puţin oameni au votat în Nisporeni, Hânceşti, Basarabeasca şi Cantemir.

În total, pe teritoriul R. Moldova au fost deschise 1988 de secţii de votare, inclusiv 30 pentru locuitorii din stânga Nistrului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.