Membrii grupului pop suedez ABBA i-au cerut candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, să nu le mai folosească muzica şi videoclipurile la mitingurile sale electorale, a anunţat joi casa de discuri a formaţiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Hiturile ABBA, inclusiv „The Winner Takes It All”, „Money, Money, Money” şi „Dancing Queen”, au fost difuzate la un miting organizat de Trump şi de coechipierul său JD Vance pe 27 iulie în Minnesota, însoţite de videoclipuri, a relatat cotidianul suedez Svenska Dagbladet, care a avut un reporter la eveniment.

„Împreună cu membrii ABBA, am descoperit că au fost publicate videoclipuri în care muzica ABBA a fost folosită la evenimente Trump şi, prin urmare, am solicitat ca o astfel de utilizare să fie imediat eliminată”, a declarat Universal Music, casa de discuri a trupei. Aceasta a precizat că nu a fost acordată nicio permisiune sau licenţă campaniei Trump.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Membrii trupei nu doresc să comenteze mai mult, a declarat un reprezentant pentru Reuters, adăugând că cei patru susţin pe deplin declaraţia Universal.

Campania Trump nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

De-a lungul anilor, mai mulţi artişti sau reprezentanţii acestora s-au opus ca muzica lor să fie cântată la evenimentele Trump, inclusiv regretatul cântăreţ şi chitarist american Tom Petty, cântăreaţa şi compozitoarea britanică Adele şi trupa rock R.E.M.

În aprilie, casa de discuri a artistei şi activistei irlandeze Sinéad O'Connor, care a murit anul trecut, a cerut, de asemenea, campaniei Trump să nu se mai folosească muzica ei.

Cântăreaţa canadiană Celine Dion şi casa ei de discuri au avut la începutul acestei luni o plângere similară, afirmând că utilizarea interpretării celebrei sale piese din filmul Titanic este „neautorizată”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.