Pompierii militari din Vaslui, ajutaţi de voluntari din trei localităţi intervin, sâmbătă seară, pentru stingerea unor incendii de vegetaţie uscată care s-au extins pe o suprafaţă de 50 de hectare de teren. În condiţiile în care exista riscul ca focul să ajungă la trei lanuri cu cereale şi la locuinţele oamenilor, salvatorii au adus pluguri şi au tras brazde pentru stoparea extinderii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Incendiile au izbucnit pe terenuri din localităţile Oprişiţa şi Poieneşti, comuna Poieneşti, dar şi la limita comunei Puşcaşi, focul cuprinzând vegetaţie uscată şi mărăciniş.

La faţa locului intervin pompierii militari din cadrul Detaşamentului Vaslui şi al Punctului de Lucru Ivăneşti intervin cu cinci autospeciale de stingere cu apă, aceştia fiind ajutaţi de Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Poieneşti, Ivăneşti şi Puşcaşi.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiile se manifestau pe aproximativ 50 de hectare vegetaţie uscată şi mărăciniş, focul extinzându-se înspre două lanuri de porumb şi unul de floarea soarelui, precum şi spre şase locuinţe. Pompierii militari, sprijiniţi de voluntari şi un agent economic au acţionat pentru localizarea incendiilor. Cu ajutorul unor tractoare cu plug au fost trase mai multe brazde pentru a se realiza protecţia lanurilor de cereale”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

Echipajele de intervenţie au reuşit să oprească extinderea flocului în zona în care exista riscul ca acesta să se extindă către cele şase locuinţe, în cele din urmă fiind distrus doar un gard din lemn.

În localitatea Poieneşti, incendiul este lichidat, iar la ora transmiterii acestei ştiri se lucrează pentru stingerea ultimelor focare, la limita dintre satele Oprişiţa din comuna Poieneşti şi Teişoru din comuna Puşcaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.