Principalul suspect din dosarul vârstnicilor din Bucureşti sechestraţi şi înşelaţi are 46 de ani şi se căsătorise cu o femeie de 73 de ani. Două dintre cele şase case preluate de la victime au fost deja vândute, iar în casa unde erau bătrânii s-au găsit peste 22.000 de euro.
UPDATE: La sediul Secţiei 11 din Bucureşti se află, pentru audieri, principalul suspect şi concubina lui, dar şi cele 2 persoane cu pregătire juridică.
Două dintre cele şase victime au fost transportate la Spitalul Obregia, patru fiind la Poliţie pentru audieri.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Surse din anchetă au precizat că, pe lângă principalul suspect care a încheiat o căsătorie cu o femeie în vârstă, s-au mai căsătorit mama sa, concubina sa, dar şi
UPDATE: Surse judiciare au precizat că toate cele şase victime au fost scoase din imobil.
Gruparea era formată din 8 persoane, între care bărbatul de 46 ani, mama şi concubina lui, dar şi trei surori, toate majore.
Victimele erau, în general, persoane fără moştenitori legali, deţinătoare de bunuri imobile (case, apartamente, trenuri). Este vorba despre o femeie şi cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 50 şi 75 de ani.
ŞTIRE INIŢIALĂ: Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru News.ro, că în dosarul vârstnicilor lipsiţi de libertate şi înşelaţi sunt şase persoane vătămate, iar până acum în imobil a fost găsită suma de 22.000 de euro.
De la debutul activităţii infracţionale, suspecţii au preluat de la victime şase imobile, dintre care două au fost déjà vândute.
”Principalul suspect are 46 de ani, s-a căsătorit în august 2023 cu persoană vătămată în vârstă de 72 ani”, au transmis sursele citate.
Acestea au precizat că în dosar nu sunt implicaţi avocaţi sau notari, ci persoane cu studii juridice care ofereau consultanţă pentru obţinerea documentaţiilor aferente, pentru a fi depuse ulterior la notariat pentru încheierea formelor legale (procuri, succesiuni, acte de vânzare cumpărare).
Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, percheziţii în Bucueşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar lipsire de libertate în mod ilegal şi înşelăciune. Mai mulţi vârstnici, cu dizabilităţi fizice sau psihice, fără moştenitori, au fost găsiţi într-un imobil, în condiţii improprii. Mai multe persoane sunt suspectate că i-ar fi ţinut sub supraveghere permanentă, încă din 2017, i-au ameninţat şi lovit pentru a le prelua bunurile.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.