Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ afirmă că o oaie, cel puţin a rămas în zona podului peste Siret care s-a prăbuşit, fiind în viaţă, astfel că se caută soluţii pentru a o scoate de acolo. Specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au transmis că în zonă este interzis accesul întrucât elemente ale podului se pot prăbuşi. Totodată, ISU arată că au fost căutate eventuale victime în apele râului. Echipele de intervenţie lucrează cu un utilaj, pentru a crea un spaţiu prin care oaia să iasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE - "Sub supravegherea unui expert, se efectuează lucrări cu un utilaj de la Primăria Sagna pentru crearea unui gol care să permită animalului să iasă din locul în care a fost surprins", a transmis, sâmbătă după-amiază, ISU Neamţ.
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
ŞTIREA INIŢIALĂ - "Ca urmare a producerii evenimentului din data de 09.06.2022, în urma căruia podul de peste râul Siret ce face legătura între localităţile Luţca şi Sagna a fost distrus, mai multe ovine au fost surprinse sub dărâmături. Pompierii au identificat 20 de capete ca fiind surprinse sub pod: 4 oi au putut fi extrase în viaţă, ulterior fiind predate proprietarului, alte 16 oi fiind identificate fără semne vitale", a arătat ISU Neamţ, sâmbătă.
 
Conform sursei citate, cel puţin o oaie este încă în viaţă şi este surprinsă sub elementele prăbuşite ale podului.
 
"Cum orice viaţă contează, au fost căutate soluţii pentru scoaterea acestor oi din zona respectivă. Specialiştii din cadrul ISC Neamţ ne-au comunicat că orice intervenţie asupra podului poate genera prăbuşiri ale elementelor acestuia. În acest context, zona în care este interzis accesul este la o distanţă egală cu înălţimea elementelor din podul prăbuşit", au adăugat reprezentanţii ISU.
 
De asemenea, având în vedere că se fac cercetări cu privire la cauza producerii accidentului, elementele podului trebuie să rămână în poziţia de după prăbuşire, astfel încât experţii tehnici / specialiştii investigatori să aibă o imagine cât mai completă. 
 
"ISU Neamţ menţine legătura cu IPJ Neamţ, urmând să intervină pentru salvarea animalelor surprinse sub pod sub coordonarea expertului tehnic, astfel încât să nu afectam cercetările în curs. Pentru că suntem preocupaţi de salvarea vieţii au fost efectuate căutări a unor posibile victime şi în apele râului Siret cu ajutorul unei bărci şi al scafandrilor de la ISU Neamţ", a menţionat sursa citată.

Joi după-amiază, o parte din podul de peste râul Siret ce face legătura între localităţile Sagna şi Luţca s-a rupt. 

“Un autocamion şi o autoutilitară se aflau pe pod. În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanţii la trafic. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului, urmând a fi preluat de echipajul SMURD TIM pentru a fi transportat la CPU Roman”, a transmis ISU Neamţ.
 
De asemenea, IPJ Neamţ a precizat circulaţia rutieră a fost deviată.
 
"Având în vedere că circulaţia rutieră este blocată, au fost instituite filtre rutiere pentru informarea conducătorilor auto şi devierea traficului rutier pe Drumul Naţional 15 D, Roman - Gâdinţi", a anunţat IPJ Neamţ.

Procurorii au deschis două dosare penale în urma surpării podului de la Luţca, eveniment în urma căruia o persoană a fost rănită. Unul dintre dosare vizează vătămarea corporală din culpă, iar celălalt - abuzul în serviciu, ambele fiind deschise in rem.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ a precizat că dosarul privind abuzul în serviciu, deschis în urma incidentului de joi după-amiază, a fost declinat către Direcţia Naţională Anticorupţie Bacău. Celălalt dosar deschis, pentru vătămare corporală din culpă, va fi cercetat în continuare de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman.

Potrivit DNA, la Serviciul teritorial Bacău - Direcţia Naţională Anticorupţie s-a înregistrat, în 9 iunie, un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat şi consolidat, precum şi împrejurările în care s-a redeschis circulaţia rutieră pe podul de la Luţca, judeţul Neamţ, de peste râul Siret.

"În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (faţă de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie", a precizat DNA, vineri, într-un comunicat de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.