O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la magazinul Dedeman Botoşani, fiind activat Planul Roşu de intervenţie. 15 persoane au fost rănite, două fiind în stare gravă, intubate. Una dintre victime s-a prezentat singură la Unitatea de Primiri Urgenţe. Echipajele au căutat persoane eventual surprinse în interior, fără a identifica victime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv), în urma exploziei de la Botoşani, 3 victime au fost transportate la Iaşi (2 cu elicopterul Black Hawk şi una pe cale terestră), 2 victime au fost transportate la Bucureşti (cu avionul), 2 victime au rămas în UPU Botoşani pentru supraveghere, iar 8 pacienţi au fost externaţi.

FOTO: ISU Botoşani
FOTO: ISU Botoşani
CITEȘTE ȘI Explozie la Dedeman Botoşani – Compania anunţă că în momentul deflagraţiei o firmă autorizată desfăşura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului / Dedeman Botoşani respecta toate normele de siguranţă, având toate autorizaţiile necesare

 

CITEȘTE ȘI Explozie la Dedeman Botoşani – Arafat: Au fost evacuate peste 100 de persoane din magazin / Răniţii, angajaţi ai magazinului / Rafila: Patru victime cu cod roşu, au arsuri mai serioase
CITEȘTE ȘI Explozie la Dedeman Botoşani – Ministerul Sănătăţii: Patru pacienţi în stare gravă, doi intubaţi / Arsuri în partea superioară a corpului / Două victime – la Spitalul Floreasca

UPDATE: ”În urma misiunilor de căutare, salvatorii nu au identificat alte persoane surprinse”, a transmis IGSU. 

UPDATE: ”Planul Roşu a fost dezactivat începând cu ora 12:30. Bilanţul final 13 victime”, a transmis ISU Botoşani. 

UPDATE: ISU Botoşani anunţă că victimele din incident sunt zece bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 32 şi 63 de ani.

”Este vorba de 13 victime, 12 salvate de echipajele de pompieri, una s-a prezentat singură în UPU SMURD. Un bărbat a fost intubat, ventilat mecanic. A fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la un spital de arşi din ţară”, a transmis ISU Botoşani.

Celelalte victime prezintă arsuri si traumatisme.

UPDATE: ”Centrul comercial deţine autorizaţie de securitate la incendiu”, au transmis oficialii IGSU. 

UPDATE: ISU Botoşani anunţă că încă o victimă, a 13-a, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului. 

UPDATE: Autorităţile anunţă că pentru una dintre victime a fost solicitat elicopterul SMURD Black Hawk

”Elicopterul SMURD Black Hawk urmează să decoleze de la Bucureşti spre Botoşani”, a transmis IGSU.

UPDATE: ISGU anunţă că bilanţul a ajuns la 12 victime transportate la spital, dintre care o persoană în stare gravă, intubată.

”Misiunea este în dinamică”, anunţă oficialii IGSU. 

UPDATE: ”Până la acest moment, 10 persoane au nevoie de îngrijiri medicale, iar echipe operative derulează, la acest moment, misiuni de căutare-salvare în interiorul centrului, pentru identificarea altor persoane posibil surprinse de suflul exploziei”, a transmis IGSU.

Sursa citată a precizat că cele 10 victime sunt conştiente şi prezintă diverse traumatisme şi arsuri.

”Pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost alertat elicopterul SMURD şi prealertat avionul SMURD. Din informaţiile primite, la acest moment, nu ar fi persoane decedate”, a mai precizat sursa citată.

Incendiul este lichidat.

UPDATE: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi anunţă, vineri, că traficul este îngreunat pe DN 29 la ieşire din Botoşani spre Suceava pentru a permite intervenţia echipajelor.

”Plan Roşu de Intervenţie în urma unei explozii produse la un magazin de materiale de construcţii de la ieşirea din municipiul Botoşani spre Suceava, pe DN 29. Sectorul de drum este în administrarea municipalităţii botoşănene, însă traficul este îngreunat (pe un sens, alternativ) pentru intervenţia echipajelor ISU/SMURD/Poliţie ”, a transmis DRDP Iaşi.

ŞTIRE INIŢIALĂ: IGSU anunţă, vineri, producerea unei explozii urmate de un incendiu la un magazin de bricolaj din municipiul Botoşani.

”Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la faţa locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanţe SMURD şi 1 unitate de terapie intensivă mobilă”, anunţă IGSU.

La faţa locului s-au deplasat 12  echipaje din cadrul Detaşamentului Botoşani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă. 

”Din primele informaţii, şapte persoane au fost rănite şi primesc îngriji medicale. Alte 30 de persoane au ieşit singure din magazin”, a transmis ISU Botoşani.

Se intervine pentru căutarea altor persoane surprinse in magazin şi pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.