Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman au intervenit, duminică, până la ora 17:00, pentru stingerea a 15 incendii de vegetaţie uscată. În condiţiile în care acestea pot pune în pericol vieţi şi bunuri materiale, pompierii fac apel la populaţie, într-un mesaj pe reţelele de socializare, să anunţe când observă persoane care dau foc la mirişti .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Oare dacă viaţa ori bunurile dumneavoastră ar fi puse în pericol, aţi fi de acord cu aşa ceva? Aţi tolera acţiunile iresponsabile ale semenilor dacă agoniseala de o viaţă v-ar fi distrusă ori, şi mai grav, dacă persoanele dragi ar putea să devină victime ale acestora? Suntem convinşi că nu! Împreună trebuie să spunem STOP incendiilor de vegetaţie uscată şi să le transmitem celor care fac aceste lucruri că vor fi aspru sancţionaţi. Având în vedere amploarea fenomenului, cu nu mai puţin de 15 incendii de vegetaţie uscată înregistrate astăzi, până la ora 17.00, solicităm tuturor persoanelor responsabile, care observă alţi oameni că dau foc vegetaţiei uscate sau deşeurilor menajere, să anunţe de îndată acest lucru autorităţilor locale, astfel încât cei vinovaţi să fie traşi la răspundere”; este mesajul transmis duminică după amiază, pe Facebook, pe oficialii ISU Teleorman.

Pompierii reamintesc cetăţenilor că incendierea vegetaţiei uscate este interzisă, întrucât că poate pune în pericol viaţa oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuinţele, reţelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Aceştia subliniază că vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuinţe, pericolul este şi mai mare. Teleorman nu este singurul judeţ unde echipajele ISU au acţionat pentru stingerea incendiilor de vegetaţie.

În Prahova, duminică, un incendiu s-a extins pe 50 de hectare de teren, inclusiv la un lan de grâu, iar în Dâmboviţa sau produs, duminică, mai multe astfel de incendii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.