Poliţiştii din judeţul Caraş-Severin au eliberat în Dunăre aproximativ 350 de sturioni prinşi în plasele braconierilor, în cadrul unei acţiuni desfăşurate în oraşul Moldova Nouă şi în localităţile rurale din zonă, pe Clisura Dunării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Poliţişti, în cooperare cu efective din cadrul poliţiei de frontieră (care a pus dispoziţie, pe tot parcursul acţiunilor de amploare desfăşurate în zona Moldova Nouă, atât o ambarcaţiune cât şi o dronă) şi cu participarea unui specialist de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, pe fluviul Dunărea au fost depistaţi peste 500 de metri de plase de pescuit în care erau capturate aproximativ 350 de exemplare de peşte din familia sturionilor”, a transmis IPJ Caraş-Severin, într-un comunicat de presă de marţi.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Potrivit sursei citate, toate exemplarele de sturion au fost eliberate în mediul lor natural, iar plasele au fost confiscate.
Poliţiştii fac cercetări pentru următoarele infracţiuni: „pescuitul, deţinerea, transportul, comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, cu excepţia celor proveniţi din acvacultură, pentru care se face dovada originii prin documente şi marcaje justificative legale”, respectiv „deţinerea, utilizarea şi/sau comercializarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm”.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.