Aproximativ 2.000 de persoane protestează, duminică, la ora transmiterii acestei ştiri, în centrul municipiului Sibiu, faţă de proiectele privind graţierea şi modificarea codurilor penale. Oamenii au steaguri tricolore şi urmează sa plece în marş pe mai multe artere din oraş, traseul fiind mai lung cu câţiva kilometri faţă de cel de duminica trecută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În Piaţa Mare a municipiului Sibiu, protestatarii s-au strâns începând cu ora 17.00, la ora transmiterii acestei ştiri, adunându-se aproximativ două mii de persoane. 

Protestatarii sunt destul de dispersaţi, dar din toate colţurile Pieţei Mari continuă să vină tot mai multe persoane.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Cei care participă la protest au steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje legate de graţiere, amnistie, Guvern, PSD şi CNA.

Oamenii scandează ”DNA să vină să vă ia!”, ”Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!” şi ”Hoţii!”

În jurul orei 18.00 protestatarii vor să pornească în marş pe mai multe artere ale oraşului, începând cu zona pietonală a municipiului Sibiu.

Traseul aprobat pentru marşul din această seară este mai lung cu câţiva kilometri faţă de cel parcurs duminica trecută. Atunci, protestatarii au mărşăluit doar pe o distanţă de aproximativ cinci sute de metri cât are strada pietonală din centrul oraşului, acum urmează să ajungă şi în cartiere. 

Protestul de la Sibiu este autorizat să se desfăşoare până la ora 19.00, mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi aflându-se în zonă.

Şi în Capitală a fost organziat un protest, precum şi în mai multe oraşe din ţară, dar şi din străinătate. 

Manifestaţiile au loc cu o zi înainte ca Ministerul Justiţiei să organizeze o dezbatere publică pe tema proiectelor privind graţierea şi modificarea legilor penale.

Proiectul OUG promovat de Ministerul Justiţiei prevede graţierea integrală a pedepselor de până la cinci ani precum şi jumătate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au în întreţinere copii sub cinci ani, a celor cu vârste de peste 60 de ani, precum şi a celor cu boli incurabile în faze terminale.

Prevederile nu se aplică recidiviştilor, nici celor care s-au sustras executării pedepsei şi nici celor care comit infracţiuni după data de 18 ianuarie 2017. Proiectul prevede că OUG intră în vigoare în 18 februarie 2017.

Proiectul de OUG care modifică prevederi din Codul Penal şi din Codul de Procedură Penală ia în calcul pagubele materiale mai mari de 200.000 de lei în cazul abuzului în serviciu, reducând de la şapte la trei ani de detenţie nivelul maxim al pedepsei şi eliminând sancţiunea cu interdicţia privind ocuparea unei funcţii publice.

În ceea ce priveşte conflictul de interese, printre cei menţionaţi ca beneficiari ai folosului patrimonial de pe urma faptei comise de funcţionarul public nu se vor mai regăsi şi cei cu care acesta a avut raporturi de muncă în ultimii cinci ani. Denunţurile vor fi valabile doar dacă sunt făcute în termen de şase luni de la data comiterii faptei reclamate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.